«Ιατροδικαστική έκθεση αποδεικνύει κακοποίηση»-Νέες καταγγελίες για την Κιβωτό

Νέες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε παιδιά που φιλοξενούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είδαν το Σάββατο το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του 8χρονου, ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά, στοργή και φροντίδα.

Το παιδί αναφέρει ότι το κλείδωναν στο περιβόητο κλουβί, όταν έκανε αταξίες και πως το «ξεχνούσαν» στην απομόνωση για ώρες, ότι του έδιναν να φάει χαλασμένο φαγητό, ότι το είχαν χωρίσει από τα αδέλφια του και ότι έχει υποστεί και σωματική βία από ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Το καλοκαίρι του 2022 τα δυο αγόρια κακοποιήθηκαν»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Στυλιανός Σμπώκος ανέφερε: «Τα τρία παιδιά αυτής της γυναίκας μπήκαν στην Κιβωτό μετά από εισαγγελική παρέμβαση εξαιτίας δήθεν παραμέλησης προς αυτά κι έτσι με μια διάταξη που έβγαλε η εισαγγελέας ανηλίκων το καλοκαίρι του 2022 τα δύο αγόρια κακοποιήθηκαν».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την πλευρά της μητέρας που αποδεικνύουν την κακοποίηση των δύο ανήλικων αγοριών.

«Τα αγόρια χτυπήθηκαν με συνέπεια να υποβληθούν μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα. Ενώ και το κορίτσι της οικογένειας που είναι 4 ετών παρουσίασε μία συμπεριφορά να τρομάζει, να ξυπνάει τα βράδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Μετά τις μηνύσεις τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του Βόλου με την αιτιολογία έλλειψης χώρου», είπε επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι βρέθηκε και κατασχέθηκε-Ποια είναι τα 15 στελέχη που ερευνώνται στη Κιβωτό

Η καταγγελία υπαλλήλου της δομής που παραιτήθηκε

«Στην δομή του Βόλου κακοποιήθηκαν και η κακοποίηση αυτή αποτελεί μέρος της καταγγελίας που είχε κάνει υπάλληλος της δομής του Βόλου που παραιτήθηκε» ανέφερε ο κ. Σμπώκος και διευκρίνισε ότι για την κακοποίηση που συνέβη στα παιδιά στην δομή του Βόλου δεν κατέθεσαν μήνυση, γιατί σκοπός της μητέρας ήταν να πάρει πίσω τα παιδιά της.

«Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στην Εισαγγελία του Βόλου για να επανεξεταστεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν η κ. Εισαγγελέας Ανηλίκων να πιστέψει την μητέρα, αγνόησε τις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών, όπως περιέγραψε ο δικηγόρος. Στις 17 Οκτωβρίου με νέα διάταξη τα παιδιά επέστρεψαν στην μαμά τους» πρόσθεσε.

«Έχουμε ιατροδικαστική έκθεση που αποδεικνύει την κακοποίηση»

Στη συνέχεια ο κ. Σμπώκος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε όταν έγινε η κακοποίηση. Η απάντηση της δομής στην μήνυση αυτή ήταν να πει ότι τα παιδιά έχουν χτυπήσει ανεβαίνοντας πάνω στα δέντρα».

Ο δικηγόρος κατέληξε: «Τα παιδιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί από την Αστυνομία να καταθέσουν».

Το ότι δεν έχει κληθεί ουδείς να καταθέσει για το θέμα μετά την μήνυση, είναι αν μη τι άλλο, μυστήριο σαν γεγονός, ενώ το ότι υπάρχουν φωτογραφίες κι έγγραφα από ιατροδικαστές στο φάκελο της μήνυσης, μεγαλώνει περισσότερο το μυστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μπαμπά ζω μια κόλαση»-Συγκλονίζει η μαρτυρία εννιάχρονου για την Κιβωτό

Υπενθυμίζεται ότι, στον ΣΚΑΪ μίλησαν ο πατέρας και η θεία ενός 9χρονου παιδιού που τους τελευταίους εννέα μήνες φιλοξενείται στη δομή της Καλαμάτας μεταφέροντας ότι το παιδί τους είχε πει «ζω σε κόλαση».

«Το παιδί μου είπε "μπαμπά με έχουν χτυπήσει, φοβάμαι να κάτσω εδώ"» είπε αρχικά ο πατέρας του 9χρονου παιδιού για μια συζήτηση που έγινε ενώπιον κοινωνικών λειτουργών. «Μου είπε "με έχει χτυπήσει παιδαγωγός με μια άλλη» συνέχισε ο πατέρας του παιδιού καταγγέλοντας ότι «με έβγαλαν με κλωτσιές έξω, δώσαμε κατάθεση στην αστυνομία και εδώ και 9 μήνες δεν έχουμε πάρει ούτε μια απάντηση».

«Τον Ιανουάριο του 2022 το παιδί ξέσπασε στην αγκαλιά μου. Μου είπε "θεία δεν μπορώ να κάτσω άλλο εδώ πάρε με έχω φάει ξύλο, μας βάζουν να καθαρίζουμε τουαλέτες» συμπλήρωσε από την πλευρά της η θεία του 9χρονου.

Στο MEGA μίλησε ο Αλέξανδρος που ζούσε στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου μεταφέροντας ότι έχει ζήσει τιμωρίες στα 6-7 χρόνια που πέρασε σε δύο δομές».

Σύμφωνα με τον ίδιο «συνήθως τιμωρίες έτρωγαν τα παιδιά, τα οποία δεν καθόντουσαν ήρεμα, δεν ήταν φρόνιμα ή αντιδρούσαν ενάντια στους παιδαγωγούς και σε αυτά που έλεγαν να τηρήσουμε. Μερικές φορές μας έλεγαν να κάνουμε κάτι και άμα το αρνιόμασταν, μπορεί να τρώγαμε καμιά τιμωρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίησης και άλλων παιδιών-Κατέθεσαν παιδαγωγοί

Για την απομόνωση που φέρεται να υποστήριξαν κάποια παιδιά ότι τους επέβαλαν εργαζόμενοι της δομής, ο Αλέξανδρος είπε πως, έχω ακούσει από παιδιά τα οποία ήταν σε δομή. «Είχαν κλειδώσει εάν δεν κάνω λάθος 3-4 άτομα, νομίζω τρία, τα οποία – απ΄ ό,τι μου είπαν τα ίδια τα παιδιά κιόλας – είχαν πάρει την απόφαση να φύγουν από της Κιβωτού για δικούς τους συγκεκριμένους λόγους. Αποφάσισαν να φύγουν ένα βράδυ αργά. Μετά ξαναγύρισαν πίσω, πριν ξυπνήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά αλλά τους έπιασαν και τους είχαν κλειδώσει στα δωμάτια γι’ αυτό το συγκεκριμένο που έκαναν».

Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι «πολλές φορές σε μία από τις δύο δομές, όταν ο πατέρας Αντώνιος ήταν μπροστά, κανένας δεν έκανε το παραμικρό σε κανένα από τα παιδιά, ήταν όλοι «κύριοι». Πίσω από την πλάτη του γίνονταν κάποια περιστατικά, τα οποία, και εμείς να πηγαίναμε και να τα λέγαμε, υπήρχε περίπτωση ο πατήρ… όχι να μην μας πιστέψει… Μερικές φορές δεν μπορούσαμε να του μιλήσουμε. Δεν μπορούσαμε να του μιλήσουμε γιατί είχαν κάνει ήδη οι άλλοι να νιώθουμε άσχημα ότι εμείς φταίγαμε και ήμασταν με τον φόβο ότι και να πάμε να μιλήσουμε, θα κατηγορηθούμε».

Στο MEGA μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του 8χρονου που τον κλείδωσαν στο πράσινο κλουβί στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, Στυλιανός Σμπώκος.

«Τα αγόρια χτυπήθηκαν με συνέπεια να υποβληθούν μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα. Ενώ και το κορίτσι της οικογένειας που είναι 4 ετών παρουσίασε μία συμπεριφορά να τρομάζει, να ξυπνάει τα βράδια» είπε αρχικά ο δικηγόρος εξηγώντας ότι μετά από αυτό μεταφέρθηκαν στον Βόλο. Εκεί παρά την κακοποίηση που συνέβη στα παιδιά, δεν κατατάθηκε μήνυση γιατί σκοπός της μητέρας ήταν να πάρει πίσω τα παιδιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο εξελίξεων, έφοδος στη Κιβωτό-Άδειασε άρον άρον η μυστική θυρίδα

Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στην Εισαγγελία του Βόλου για να επανεξεταστεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν η Εισαγγελέας Ανηλίκων να πιστέψει την μητέρα, αγνόησε τις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών, όπως περιέγραψε ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια ο κ. Σμπώκος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή: «Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε όταν έγινε η κακοποίηση. Η απάντηση της δομής στην μήνυση αυτή ήταν να πει ότι τα παιδιά έχουν χτυπήσει ανεβαίνοντας πάνω στα δέντρα».

Ακόμη μια καταγγελία ξεπροβάλλει στο φως της δημοσιότητας, η οποία προκαλεί ανατριχίλα καθώς αφορά ένα  8χρονο αγοράκι το οποίο κακοποιήθηκε μέσα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ανατριχίλα όμως, προκαλεί και το γεγονός ότι η καταγγελία, που εξελίχθηκε σε μήνυση, έγινε από την μητέρα του παιδιού την περασμένη Άνοιξη και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταθέσει ουδείς για το θέμα.

Ο δικηγόρος της μητέρας του 8χρονου, Στυλιανός Σμπώκος, μίλησε για την υπόθεση στο MEGA και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και παρουσίασε όλες τις διαδικασίες που έγιναν από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στην μήνυση που υποβλήθηκε κατατέθηκε και σχετική ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαίωνε τα χτυπήματα στα παιδιά. Τότε, όπως λέει ο ίδιος, η δομή είχε αναφέρει ότι τα «παιδιά έπεσαν από δέντρο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα / In.gr

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα