Κακοποιήσεις, ασέλγειες και αδιανόητες συμπεριφορές Αντωνίου-Ξεκινούν οι καταθέσεις

Σοκαριστικές καθημερινά οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες με για τις απαράδεκτες συμπεριφορές που εκτυλίσσονταν.  

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, μετά τις καταγγελίες με θύματα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί ενώ το κουβάρι της φρίκης συνεχίζει να ξετυλίγεται για το τι πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις πόρτες των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συνήθειες του πάτερ Αντώνιου, οι σωματοφύλακες και τα παπούτσια νούμερο 45

Από σήμερα Τρίτη θα ξεκινήσουν και οι καταθέσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα καταθέσουν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και εργαζόμενοι σε αυτές.

Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την έρευνα των δύο εισαγγελέων και ότι με στοιχεία θα μπορέσουν να ισχυροποιήσουν τα δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά αρκετά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Εισαγγελία σοβαρά στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Εισαγγελία να ζητήσει να της διαβιβαστούν οι δικογραφίες από άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού και να συνενωθούν με αυτήν που βρίσκεται στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και το μεγαλοστέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση.

Τουλάχιστον 10 καταγγελίες ερευνούν οι Αρχές

Οι καταγγελίες έχουν φτάσει τις 10 και αφορούν κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Από τα τέλη Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνήγορου του Πολίτη. Ωστόσο σε αυτά δεν υπάρχει άμεση αναφορά σε κάποια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Αν προκύψουν πάντως στοιχεία για άλλες πράξεις όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες η Εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι συνήθειες του πάτερ Αντώνιου, οι σωματοφύλακες και τα παπούτσια νούμερο 45

Ξυλοδαρμοί, απαγορεύσεις σε γονείς να δουν τα παιδιά και νυχτερινά μπάνια

Εντωμεταξύ, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται μέσω των καταγγελιών που ολοένα και πληθαίνουν για την «Κιβωτό του Κόσμου» και το ηγετικό στέλεχος, τον πατέρα Αντώνιο.

Στη δημοσιότητα συνεχίζουν και βγαίνουν σοκαριστικές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και περιστατικά ασέλγειας παιδιών σε δομές της ΜΚΟ, για ταξίδια στο εξωτερικό, για νυχτερινά μπάνια κ.ο.κ..

Γονείς που δεν τους επέτρεπαν να δουν τα παιδιά τους, κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους, απλήρωτη εργασία και ένα διοικητικό συμβούλιο με συγγενείς και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος, συνθέτουν την εικόνα ενός οργανισμού που φαίνεται πως συμπεριφερόταν όλα αυτά τα χρόνια ως κράτος εν κράτει.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου ανακοίνωσε ότι αντικαθίσταται άμεσα η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το νέο ΔΣ θα επιλεγεί «το ταχύτερο δυνατό με ανθρώπους υψηλού κύρους που θα διακρίνονται για την κοινωνική τους προσφορά», αλλά παράλληλα η κυβέρνηση έχει ως βασική έγνοια «να μην καταρρεύσει η δομή και υπάρξει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς αυτή και άλλες δομές, καθώς αυτό θα είχε δραματικές συνέπειες για τα παιδιά που διαμένουν σε αυτές. Μας ενδιαφέρει οι δομές να μείνουν όρθιες».

Κυκλοφορούσε με «σωματοφύλακες» ο πατέρας Αντώνιος

Με τα όσα καταγγέλλονται, αλλάζει πλήρως η εικόνα που είχε καλλιεργηθεί όλα αυτά τα χρόνια για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με κάποιου είδους «σωματοφύλακες» από παιδιά που ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών.

Πρόκειται για άτομα που υπήρξαν φιλοξενούμενοι ως παιδιά, που προέρχονταν από κακοποιητικά περιβάλλοντα και βρέθηκαν να φιλοξενούνται στην «Κιβωτό». Στη συνέχεια παρέμειναν εκεί ως εργαζόμενοι και «φύλακες» του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα φέρεται πως οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά των δομών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πατέρας Αντώνιος συμπεριφερόταν πολύ άσχημα στα παιδιά. «Ήθελε να εξουσιάζει, να έχει την κουστωδία γύρω του, ήθελε να τον αποκαλούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

Χήρα Καρέλια: Η περίεργη συμπεριφορά Αντώνιου και πρεσβυτέρας όταν δωρίσαμε το ακίνητο

Μιλώντας αποκλειστικά στο iefimerida.gr, η χήρα του βιομήχανου Καρέλια, Μίνα Σπυροπούλου - Καρέλια, περιέγραψε την περίεργη συμπεριφορά του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας όταν η ίδια και η κόρη της Ιωάννα τούς δώρισαν το 2018 ένα οικόπεδο 32 στρεμμάτων με δύο ακίνητα στην Καλαμάτα, στη μνήμη του συζύγου και πατέρα τους, του καπνοβιομήχανου Κωνσταντίνου Καρέλια, για να στεγαστεί εκεί η δομή.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη δωρεά στην Κιβωτό  και ξεκινήσαμε να ανακατασκευάζουμε το πρώτο σπίτι ώστε να είναι κατάλληλο για τα παιδιά. Φτιάξαμε γραφεία παιδαγωγών, γραφείο με computer, μεγάλη τραπεζαρία , playroom, επαγγελματική κουζίνα, πυρόσβεση κ.λπ.», είπε η κυρία Σπυροπούλου - Καρέλια  στο iefimerida.gr, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο π. Αντώνιος και η σύζυγός του αδιαφορούσαν για την πρόοδο των εργασιών.

«Δεν μπορούσα ούτε να τους βρω στο τηλέφωνο να συνεννοηθούμε για τα τεχνικά θέματα του σπιτιού. Μέχρι που μια μέρα με πήρε τηλέφωνο η πρεσβυτέρα -γιατί αυτή έκανε κουμάντο- και μου ζήτησε στο ακίνητο να φτιάξουμε και αρχαίο θέατρο. Της εξήγησα ότι εμείς φτιάχνουμε χώρο για τα παιδιά και ότι υπάρχει πνευματικό κέντρο στην πόλη, όπως και το κάστρο αν θέλουν να τα πηγαίνουν. Τότε μου έκλεισε το τηλέφωνο. Εγώ νόμισα ότι κόπηκε η γραμμή και ξαναπήρα, αλλά απάντησε ο οδηγός τους -γιατί είχαν οδηγούς παιδιά που είχαν μεγαλώσει  στις δομές- και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου μιλήσει γιατί ήταν απασχολημένη. Επειδή δεν μου άρεσε καθόλου αυτή  η συμπεριφορά, μίλησα με τον δικηγόρο μου και ζητήσαμε το ακίνητο πίσω. Αυτοί βέβαια δεν το έδωσαν, γιατί δεν είχαμε σκεφτεί να έχουμε τέτοιο όρο στη δωρεά. Τότε -πριν ακόμα πάρουν τις άδειες- έφεραν τα πρώτα παιδιά στην Καλαμάτα για να μη χάσουν το σπίτι».

«Έβαζαν τιμωρίες μέχρι και τρεις μήνες τα παιδιά»

Σύμφωνα με μαρτυρία 19χρονης που μένει στην Κιβωτό, υπήρχαν κακοποιήσεις παιδιών με τιμωρίες που κρατούσαν πάνω από έναν έως και τρεις μήνες (!), ενώ χώριζαν αδέλφια μεταξύ τους, γεγονότα που τα γνώριζε ο πατέρας Αντώνιος, όπως είπε.

Συγγενής 19χρονου: Η πρεσβυτέρα τα γνώριζε όλα

Σύμφωνα με συγγενή του19χρονου φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, που μίλησε στην εκπομπή Live News του MEGA η πρεσβυτέρα γνώριζε το όσα συνέβαιναν. «Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει «αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό. Και τις επόμενες φορές την κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει: «Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί;» και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και της απάντησε «πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί». Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα» δήλωσε.

Η ίδια η πρεσβυτέρα η οποία είναι πρόεδρος της Κιβωτού, μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ μαζί με τον πατέρα Αντώνιο, εμφανίζονταν αγανακτισμένη. «Ήθελα να σας πω κι εγώ κάτι, θα ήθελα σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην Κιβωτό, είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που δώσαμε τη ζωή μας, δουλεύουμε 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι αγανακτισμένη».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα