Nέα καταγγελία για ξυλοδαρμούς-«Με κλείδωσε σε αποθήκη και με χτύπησε...»

Άλλη μια καταγγελία για περιστατικά ξυλοδαρμών στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στα Ιωάννινα και στον Βόλο, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας 18χρονος σήμερα πρώην τρόφιμος της οργάνωσης καταγγέλλει ότι ο ίδιος έπεσε θύμα σωματικής βίας στη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων όταν ήταν 13 ετών, ενώ έγινε μάρτυρας περιστατικού και στον Βόλο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεκτείνονται σε πέντε δομές οι έρευνες για κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου

Ο 18χρονος προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή. Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός το κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Αντίθετα ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στην δομή της Πωγωνιανής, Οι συνθήκες διαβίωσης, το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής, ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλονται πως χτύπησαν παιδιά. Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Οι καταγγελίες του 18χρονου, αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί. Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το «σκοτάδι» καλύπτει την Κιβωτό του Κόσμου-Στο φως νέες μαρτυρίες εκμετάλλευσης

Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές ερευνούν πλέον πέντε δομές σε Αττική και Περιφέρεια. Από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε ο ιδρυτής της «Κιβωτού» πατέρας Αντώνιος, ο οποίος εμφανίστηκε αγανακτισμένος, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη.

Πού εστιάζονται οι έρευνες

Ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από την Ασφάλεια και έχει επιστρέψει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση στις δομές της οργάνωσης.

Την απόφασή του να αποσυρθεί οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών προς την «Κιβωτό του Κόσμου», ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει καταγγελία 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση, ο οποίος υποστηρίζει ότι ακόμα δύο νέοι έχουν πέσει θύματα ασέλγειας.

Δειτε Επισης

Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Κ. Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος προς Ευρώπη αν η Βόρεια Μακεδονία δεν συμμορφωθεί
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτού του Κόσμου
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δολοφόνο της 40χρονης, στο Μενίδι
Προηγήθηκαν πολλά περιστατικά βίας πριν τη δολοφονία στο Μενίδι-«Την είχε απειλήσει με μαχαίρι όταν ήταν έγκυος»
Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης στο Μενίδι-« Την είδα και έβγαλα το μαχαίρι»
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου