Ίχνη κακοποίησης στο σώμα του 17χρονου-Στον Εισαγγελέα ο 14χρονος αδερφός του

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του θανάτου του 17χρονου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λούτσα της Μάνδρας το μεσημέρι της Πέμπτης τον οποίο φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος ο 14χρονος αδελφός του.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 17χρονου κάνει λόγο για θάνατο που προήλθε από τη σφαίρα που καρφώθηκε στον αυχένα ενώ, παράλληλα, εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης στο σώμα του νεαρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής έχει διακρίνει στη σορό του 17χρονου σημάδια που παραπέμπουν σε κακοποίηση αλλά το είδος της θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα»-Τι είπε ο 14χρονος για τον αδερφό του

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αρχές έχουν ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οχτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση.

Η σχετική έρευνα διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά τις όποιες έφερε στο «φως» το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στην ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό η οργάνωση τονίζει πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του».

Παράλληλα, επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των 8 παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομολόγησε ο 14χρονος ότι σκότωσε τον αδελφό του στην Ελλάδα

Μάνδρα: Διαφωνεί ο πατέρας

Μέσω του protothema.gr, ο δικηγόρος του πατέρα και του 14χρονου, κ. Γιάννης Βέρρας, διαψεύδει το περιεχόμενο των καταγγελιών και επισημαίνει πως πρόκειται για μια οικογένεια βιοπαλαιστών που δεν έχει σχέση με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

«Δεν ισχύουν όλα αυτά που διακινούνται. Αν υπάρχει κάποια καταγγελία από κάποιον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το λόγο που έχει γίνει. Δεν νομίζω πως είναι κακοποίητικο περιβάλλον αν δύο παιδιά μιας 11μελης οικογένειας πιαστούν στα χέρια. Πρόκειται για βιοπαλαιστές που δίνουν αγώνα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Και από χθες θρηνούν για το γεγονός ότι ο 17χρονος γιος τους "έφυγε" από το χέρι του μικρού του αδελφού. Αν ήθελε ο πατέρας να κάνει κάτι τέτοιο που λένε θα πήγαινε να πυροβολήσει το γιο του; Δεν νομίζω», δηλώνει ο κ. Βέρρας εκφράζοντας, παράλληλα, την έκπληξη του πατέρα μόλις έμαθε τις αναφορές για την κακοποίηση των παιδιών του.

«Έγω δεν έχω ακουμπήσει ποτέ τα παιδιά μου», φέρεται να απάντησε ο τραγικός πατέρας στο άκουσμα των καταγγελιών σε βάρος του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (4/11), ο 14χρονος ομολόγησε πως άνοιξε κατά λάθος πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα σε βάρος του 17χρονου αδελφού του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο αδερφός του θύματος, είχε πάει με τον 17χρονο για κυνήγι και όταν πυροβόλησε νόμιζε ότι στόχευε ένα αγριογούρουνο.

Ο 14χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στις 11 το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί ενώ για την υπόθεση έχει συλληφθεί και ο πατέρας των παιδιών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ στη Μάνδρα-Νεκρός από σφαίρα 17χρονος, ανακρίνεται ο αδελφός του

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή