Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προκαλεί η Τουρκία-Προπαγάνδα με εικόνες από εξοπλισμό σε Λέσβο και Σάμο

  25/09/2022 13:59
Προκαλεί η Τουρκία-Προπαγάνδα με εικόνες από εξοπλισμό σε Λέσβο και Σάμο

Προκαλεί η Τουρκία-Προπαγάνδα με εικόνες από εξοπλισμό σε Λέσβο και Σάμο

  25/09/2022 13:59

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου εξαπολύει η Τουρκία.

Μέσω διαρροών, τα τουρκικά ΜΜΕ όπως το κρατικό πρακτορείο Anadolu, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου τη στρατιωτικοποίηση νησιών, λίγες ώρες μετά τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ ΑΜ, Χουλουσί Ακάρ, περί «δικαιώματος αυτοάμυνας» της Άγκυρας.

4333462964025693 image

Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας εντόπισε τεθωρακισμένα οχήματα να αποβιβάζονται από πολεμικά πλοία στη Λέσβο και τη Σάμο: «Από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποκαλύφθηκε ότι τα εν λόγω πλοία παρέδωσαν στη Λέσβο 23 τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα 18 τεθωρακισμένα στη Σάμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα εν λόγω τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ των οχημάτων που απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ», σημειώνει το Anadolu.

Οι εν λόγω φωτογραφίες φέρεται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Anadolu «πηγές ασφαλείας» στην Τουρκία, «περιέγραψαν αυτά τα γεγονότα στις 18 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου ως την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά κοντά στην Τουρκία»

4333463251375851 image

Τα δημοσιεύματα συνδέουν τις ΗΠΑ και την Αλεξανδρούπολη, ισχυριζόμενα ότι ήταν αμερικανικής προέλευσης τα τεθωρακισμένα, που έφτασαν στα ελληνικά νησιά.. Πιθανώς αναφέρονται στα Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, που παραχωρούνται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη αντίδραση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: Iefimerida.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας