SolarEdge Home: το κλειδί για τη μελλοντική ενεργειακή ανεξαρτησία

Η SolarEdge Technologies, Inc. ("SolarEdge") (NASDAQ: SEDG), παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία έξυπνης ενέργειας, ανακοινώνει την εμπορική κυκλοφορία του SolarEdge Home, που συμπεριλαμβάνει καινοτόμες λύσεις  διαχείρισης ενέργειας για οικιακούς καταναλωτές. Τα προϊόντα SolarEdge Home είναι πλέον διαθέσιμα για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη.

Το SolarEdge Home είναι μια καινοτόμος λύση διαχείρισης οικιακής ενέργειας που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού να βελτιστοποιούν την παραγωγή, τη χρήση και την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας.

Το σύστημα συμπεριλαμβάνει οικιακή μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας  με δυνατότητα Backup (τροφοδοσία ρεύματος της οικίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος), έξυπνες ενεργειακές συσκευές όπως ο φορτιστής αυτοκινήτων  EV SolarEdge, σύστημα διαχείρισης ζεστού νερού και οι έξυπνοι μετρητές καθώς και ένα λειτουργικό σύστημα που συγχρονίζει και διαχειρίζεται τις συσκευές του όλου συστήματος.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να συλλέγει την μέγιστη  ενέργεια από τον ήλιο, η λύση σύζευξης DC βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας λειτουργώντας φορτία απευθείας από τον ήλιο, αποθηκεύοντας ενέργεια και παρέχοντας  την σε  πραγματικό χρόνο προσαρμοσμένη στις μεταβαλλόμενες ενεργειακές ανάγκες.

Το λειτουργικό σύστημα SolarEdge Home βασίζει τις συστάσεις φόρτωσης και προγραμματισμού στα πρότυπα και τις προτιμήσεις χρήσης ενέργειας του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Επεκτείνει την δυνατότητα αυτονομίας  και μειώνει την εξάρτηση από το δίκτυο. Η διαχείριση του συστήματος μέσω  της εφαρμογής  mySolarEdge, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες σπιτιού να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν έξυπνα τη χρήση ηλιακής ενέργειας στο σπίτι, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Για τους εγκαταστάτες, το χαρτοφυλάκιο SolarEdge Home έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την εγκατάσταση από το σχεδιασμό έως την έναρξη λειτουργίας και να μειώνει τον χρόνο εγκατάστασης χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα plug-and-play.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SolarEdge, Zivi Lando, δήλωσε: «Αναπτύξαμε ένα πλήρες σύστημα που επιτρέπει τόσο τη συλλογή περισσότερης ενέργειας από τον ήλιο όσο και την ενεργειακή ανεξαρτησία για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Πιστεύουμε ότι η έξυπνη διαχείριση ενέργειας είναι ολοένα και πιο σημαντική καθώς το κόστος και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται. Καινοτόμες λύσεις που μπορούν να διασυνδέσουν πολλαπλές πηγές ενέργειας, φορτία κατανάλωσης και αποθήκευση μπαταρίας είναι το κλειδί για τη μελλοντική ενεργειακή ανεξαρτησία και τη βιώσιμη ζωή».

Σχετικά με την SolarEdge Technologies Inc.

Η SolarEdge είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία έξυπνης ενέργειας. Αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία παγκοσμίως και με συνεχή εστίαση στην καινοτομία, η SolarEdge δημιουργεί έξυπνες ενεργειακές λύσεις που τροφοδοτούν τη ζωή μας και οδηγούν στην μελλοντική πρόοδο. Η SolarEdge ανέπτυξε μια έξυπνη λύση μετατροπέα που άλλαξε τον τρόπο συλλογής και διαχείρισης της ενέργειας στα φωτοβολταϊκά συστήματα (ΦΒ). Ο βελτιστοποιημένος μετατροπέας SolarEdge DC επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την παραγωγή ενέργειας μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της ενέργειας που παράγεται από το Φ/Β σύστημα. Συνεχίζοντας να προωθεί την έξυπνη ενέργεια, η SolarEdge απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς ενέργειας μέσω των λύσεων ΦΒ, αποθήκευσης, φόρτισης EV, μπαταριών και υπηρεσιών δικτύου.

 www.solaredge.com