Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παναγιώτης Χ. Ανδρέου: Τι είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός

  05/09/2022 06:18
Παναγιώτης Χ. Ανδρέου: Τι είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός

Παναγιώτης Χ. Ανδρέου: Τι είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός

  05/09/2022 06:18

Ένα χρηματοοικονομικά εγγράμματο άτομο διαχειρίζεται τα οικονομικά του έξυπνα, έχοντας γνώση ότι η διαχείριση αυτή αφορά το μέλλον του. Παίρνει, δηλαδή, σωστές αποφάσεις σήμερα, που σταδιακά οδηγούν σε μεγαλύτερα εισοδήματα και διαχρονική συσσώρευση πλούτου.

Την έννοια του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού εξηγεί στο πρώτο επεισόδιο της σειράς “Easy Economics”, o Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Χ. Ανδρέου. Ο ίδιος μάς αναλύει ποια είναι τα τρία κύρια χαρακτηριστικά ενός χρηματοοικονομικά εγγράμματου ατόμου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρέου μάς εξηγεί τα ευρήματα ερευνών που ο ίδιος εκπόνησε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σχετικά  με τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό. Αυτά δείχνουν  ότι περίπου 6 στους 10 Κύπριους στο ηλικιακό εύρος 18-64 είναι χρηματοοικονομικά αναλφάβητα άτομα, με το πρόβλημα να εντοπίζεται εντονότερο ανάμεσα στους νέους.

Δείτε πιο κάτω το πρώτο επεισόδιο της σειράς Easy Economics:

H σειρά Easy Economics

O REPORTER και η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζουν τη διαδικτυακή σειρά “Easy Economics”, επίκεντρο της οποίας είναι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, επαγγελματίες, που σχετίζονται με τον χώρο των χρηματοοικονομικών, μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε τα δικά μας χρήματα, δίνοντάς μας τις κατάλληλες συμβουλές.

Σε μια περίοδο, που οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες, απρόβλεπτες και εύκολα μεταβαλλόμενες, η γνώση αυτή είναι απαραίτητη για τον καθένα από μας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας