Σάλος με τις δήλωσεις Μητροπολίτη Δωδώνης: «Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα»

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, μοντέλα καταδικάζουν τις αδιανόητες μεσαιωνικές απόψεις του Μητροπολίτη Δωδώνης - Μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο καταθέτουν εις βάρος του επτά γυναίκες

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Την σοκαριστική άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή».

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Τι είπε για την άμβλωση

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε χαρακτηριστικά

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμη, ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

 

 

Ιερά Σύνοδος για δηλώσεις Χρυσόστομου: Απαράδεκτες, αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος για τους βιασμούς. Στην ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει πως «ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου».

H Ιερά Σύνοδος προσθέτει πως «οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή ''Σήμερα'' (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».

 

 

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Χρυσόστομου ήταν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού» έγραψε ο κ. Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

 

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καταδίκασε κι αυτός με τη σειρά του τις οργιστικές δηλώσεις.

«Χωρίς πολλά λόγια η δήλωση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη πρέπει να αποσυρθεί και να ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Απαράδεκτη η δικαιολόγηση πράξης βιασμού στην προσπάθεια να συνδεθεί με το ότι φταίει το θύμα. Αυτές οι απόψεις δυστυχώς όταν ακούγονται μας οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα. Το να λέει κάποιος ότι βιάζεται μία γυναίκα γιατί το θέλει απέχει παντελώς από τη χριστιανική πίστη. Δεν έχω ακούσει από Ιεράρχη πιο απαράδεκτη δήλωση».

«Αδιανόητη και προκλητική η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Απαράδεκτη και καταδικαστέα, όχι μόνο για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία», έγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

 

 

 

Αδιανόητη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter. 

 

 Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΙ.

 

 

«Προς Σεβασμιότατο Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Δωδώνης: Ε όχι Σεβασμιότατε, γιατί αδικείτε τον εαυτό σας, αλλά κυρίως την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τέτοιου είδους δηλώσεις;!» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

 

 

 «Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Δωδώνης δεν εκφράζει ούτε τις αξίες της κοινωνίας μας ούτε το δόγμα της πίστης μας. Τα θύματα της βίας, πόσω μάλλον του βιασμού, τα στηρίζουμε  απροϋπόθετα, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.» έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

 

 Σάλος από τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση

 

 

Μήνυση με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο καταθέτουν εις βάρος του μητροπολίτη Δωδώνης επτά γυναίκες -μετά το παραλήρημά του για τους βιασμούς και τις αμβλώσεις.

Οι γυναίκες καταθέτουν μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο και την είδηση μεταδίδει το ekklisiaonline.gr, που δίνει στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλαν επωνύμως οι επτά γυναίκες.

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ

Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.

Σήμερα αντικρύσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Στο πρόσωπο ενός μαυροντυμένου άνδρα που παριστάνει τον Ιερέα. Που η Εκκλησία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε τον ανέχεται να παριστάνει τον Ιερέα.

ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ, τα λόγια σου χειρότερα και από τον ίδιο τον βιασμό.

Ο κήρυκας αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους προσπαθώντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Γι αυτό σε μηνύουμε, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν

Άρθρο 1

Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

"Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ"».

 

 

Με ένα μακροσκελές μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο instagram, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ξέσπασε κατά των αδιανόητων δηλώσεων που έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Η γνωστή ηθοποιός επεσήμανε ότι με αυτές τις δηλώσεις επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα, καθώς και ότι θαύμασε τη ψυχραιμία των γυναικών που βρίσκονταν στην τηλεοπτική παρέα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου:

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα.

Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού. Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις.

Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές. Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται» έγραψε στην ανάρτησή της η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

 

  

 

Ιδιαίτερα εκνευρισμένη εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2/9 η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Το μοντέλο και επιχειρηματίας δεν έκρυψε την οργή της με τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομου σχετικά με το ζήτημα των αμβλώσεων. 

«Είπα να το κρατήσω κλειστό, αλλά ειλικρινά δε μπορώ. Σαν γυναίκα, σαν άνθρωπος, δεν μπορώ. Δε μπορώ να βλέπω έναν άνθρωπο, τον οποίο τον έχουν χρίσει Μητροπολίτη, εκπρόσωπο του Θεού, να βγαίνει και να λέει ότι δεν σε βιάζουν αν δεν τον θέλεις.

Εκπρόσωπος του Θεού δεν είσαι σίγουρα, γιατί δε μπορώ να δεχτώ πως ένα κοριτσάκι 11 χρονών στο Κόσοβο το βίασαν πέντε άτομα κι αυτό το κοριτσάκι είχε συναίνεση για να του κάνουν ό,τι του κάνανε. Όχι μόνο το συγκεκριμένο κοριτσάκι, αλλά και πολλές άλλες, εκατομμύρια γυναίκες που έχουν βασανιστεί, έχουν βιαστεί και δεν έχουν βρει ποτέ το δίκιο τους…» ανέφερε αρχικά η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

«Με τον τρόπο που τοποθετήθηκε αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι σαν να ενθαρρύνει τους βιαστές. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, γιατί την ώρα που είδα αυτές τις δηλώσεις μόνο οργή με έχει πιάσει. Ελπίζω κι εύχομαι να μην ξαναδοθεί βήμα σε τέτοιους ανθρώπους, να λένε τέτοια πράγματα δημόσια. Είναι επικίνδυνοι και σίγουρα δεν αποτελούν κομμάτι των χριστιανών ορθόδοξων, γιατί από πολύ μικρή είμαι στις εκκλησίες. Τέτοια πράγματα εγώ δεν έχω ακούσει» κατέληξε με θυμό η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

 

 

 

Oι αντιδράσεις και στο twitter μετά το παραλήρημα του Μητροπολίτη

 

 

  

  

   

 

  

 

'Υστερα από τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αλλά και την σκληρή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ζητάει συγγνώμη ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Αποδίδει σε «διαστρέβλωση της σκέψης» του αλλά και στο ενδεχόμενο να μην ήταν και ο ίδιος «ξεκάθαρος» τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος σε δήλωση υποστηρίζει ότι «Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη» με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα».

Κάνει αναφορά στον βιασμό ως «τραυματική και καταδικαστέα πράξη» και ζητά συγνώμη «από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού». Και λέει: «Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων».

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι, σήμερα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ όπου παρέστην, διαστρεβλώθηκε η σκέψη μου.

Ίσως να μην ήμουν εγώ ξεκάθαρος, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις αυτές δεν υπονοούν ότι αντιλαμβάνομαι ούτε εγώ ούτε ο εκκλησιαστικός χώρος που εκπροσωπώ το γεγονός του βιασμού ως κάτι λιγότερο από μια καταδικαστέα και τραυματική πράξη. Η Ορθοδοξία μας αγκαλιάζει τη σύλληψη ως ένα μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός για την ανθρωπότητα. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή, είναι απαράβατος κανόνας των αρχών μας. Θα μου επιτρέψετε εδώ να παραμείνω σθεναρά στην αντίθετη θέση από αυτή υπέρ των αμβλώσεων. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή την κοινωνία έχουμε όλοι διάθεση για έναν ανοιχτό διάλογο ανταλλαγής απόψεων και δεν έχουμε μετατραπεί σε ένα λαϊκό δικαστήριο με διαδικτυακούς δικαστές.

Προσπάθησα να διαχωρίσω τη σύλληψη με συναίνεση από την αποτρόπαια πράξη βιασμού, όπου εκεί δεν μιλάμε για «σύλληψη» με την έννοια που την αντιλαμβάνεται η εκκλησία μας και δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη ένιωσε αδικημένη από τις δηλώσεις μου και σε κάθε γυναίκα ή άνδρα που έχει πέσει θύμα βιασμού.

 

 

Αποκλειστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος στο «Χαμογέλα και πάλι»

Εμμένει στις άκρως προκλητικές δηλώσεις του περί βιασμού ο μητροπολίτης. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» : «Σταματώ τις οποιαδήποτε δηλώσεις και οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε σταθμό. Τελείωσε.»

Και συνέχισε ο μητροπολίτης: « Άλλα λέμε, άλλα μας ρωτάνε και άλλα παρουσιάζονται. Δεν με νοιάζει καθόλου. Έχω ζήσει μία ζωή με αμφισβήτηση. Δεν με νοιάζει τίποτα. Χαίρετε και αγαλιάσθε. Λοιπόν, εν πάση περίπτωση, αυτά που είπα, όποτε θεωρώ εγώ θα τα αναθεωρήσω, αν χρειάζεται να τα αναθεωρήσω.»

Μάλιστα η δημοσιογράφος ρωτά τον μητροπολίτη εάν αναθεωρεί και απαντά: «Δεν αναθεωρώ… αλλά σας λέω ότι με πήρανε τηλέφωνο για να μιλήσουμε για τους εξορκισμούς και ξεκινήσαμε αντί για εξορκισμούς γι’ αυτό»

Για την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε: « Εκείνη δεν προσβάλλει την Εκκλησία όταν λέει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια, να μην παρακολουθεί τα θρησκευτικά. Ε;»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Έφυγε σε ηλικία 76 ετών η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου
Στέλιος Ρόκκος – Λελέ Γκόφα: Bροχερό road trip με την μηχανή στην Ιταλία
Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου για το φετινό Πάσχα
Η φωτο της Ελένης Μενεγάκη από τις πασχαλινές διακοπές - Αμακιγιάριστη & αχτένιστη παραμένει πανέμορφη
Στην Πάρο για το Πάσχα, μαζί με τους γιους και τους κολλητούς της, η Ντορέττα Παπαδημητρίου
Πασχαλινές διακοπές στην Μύκονο για την Κατερίνα Καινούργιου - Ποιος την φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του;
Τα νέα μαγευτικά στιγμιότυπα Κωνσταντίνου Βασάλου & Μαρίας Παπαγεωργίου από το εξωτικό ταξίδι τους
Τάνια Μπρεάζου – Γιώργος Αμούτζας ξανά στη Ρουμανία - Πασχαλινό ταξίδι για το ερωτευμένο ζευγάρι
Το μήνυμα στην Μπέττυ Μαγγίρα που αποδεικνύει ότι η Μαρία Αντωνά έπεσε θύμα χάκερ
Η πρώτη κοινή φωτογραφία της Μαριάντας Πιερίδη, με τον νέο της σύντροφό, Πάνο Ιωάννου, στη Σαντορίνη