Ξέσπασμά Μπεγνή, Τσάνταλη, Βούλγαρη για την κακοποίηση γαϊδουριού στα Ιωάννινα

Ο Αντιδήμαρχος Ζίτσας φέρεται να κακοποίησε το γάιδαρο του, καθώς τον είχε δεμένο και το έσερνε από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Ζίτσας. 

Παύεται ο αντιδήμαρχος μετά το περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε πως ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για την κακοποίηση του ζώου.

 

 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει: «Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

 

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαϊδουριού με το αγροτικό

Ελεύθερος αφέθηκε ο Aντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Ο δικηγόρος του, Δημήτρης Δήμου, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε ότι τέθηκαν τα επιχειρήματα ενώπιον της δικαιοσύνης και κείνη θα συνεχίσει την διερεύνηση. Ανέφερε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία στο πόρισμά της μετά την αυτοψία που έκανε επιβεβαιώνει την επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο και επανέλαβε ότι η πτώση του γαιδάρου από το αυτοκίνητο ήταν ατύχημα.

«Ήταν ένα ατύχημα, μια κακιά στιγμή που έλαβε μεγάλες διαστάσεις» σημείωσε και αναγνώρισε ότι το θέαμα υπήρξε αποκρουστικό όμως εξετάζεται ο δόλος του κατηγορουμένου.

«Δόλος δεν υπήρχε. Ο ίδιος περιέθαλψε το ζώο και συμφώνησε να ελεγχθεί και από κτηνίατρο της Φιλοζωικής» ανέφερε ο κ. Δήμου.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ενώ τέλος ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι ήταν υπερβολικός ο θόρυβος που έγινε, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που συνδέεται και με την πολυετή του ενασχόληση με τα κοινά.

 

 

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη με ανάρτησή της αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα από τον αντιδήμαρχο που αφέθηκε χθες ελεύθερος υπό όρους.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, το μικρό ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμέμα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι. Όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση.

Το γαϊδουράκι σύντομα θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής «όπου θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει», αναφέρει.

Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Κρυστάλλη: 

«Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας.

Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανημπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.

Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα,Εχει εκτεταμενα κ βαθιά τραύματα στο στερνο από το συρσιμο ,καθως κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα,και ενα πόδι με άσχημο κάταγμα.

Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρους για να γίνει το καλυτερο για το άτυχο ζώο..

Επι πλέον δε.

Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαυματα) όπως και το γαιδουρακι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που συρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαιδουρακι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο .

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαιδουρακι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου κ θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνησαμε με ιατροδικαστη και μας ενημερωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και απο το γαιδουρακι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστουμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλασμα!

Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας!Αυτο εχει ανεκτίμητη αξία για ολους μας»

 

 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο Δημήτρης Δήμου, δικηγόρος του αντιδημάρχου, ο οποίος δήλωσε ότι ο εντολέας του θα υποστηρίξει πως δεν κατάλαβε ότι έπεσε το ζώο από την καρότσα.

Στην αρχή της κουβέντας, η Ανθή Βούλγαρη τόνισε πως ο γάϊδαρος ήταν παράνομα στην καρότσα και αυτό θεωρείται κακοποίηση. Ο δικηγόρος διαφώνησε, με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος να μην κρύψει τον εκνευρισμό της. «Μιλάτε σε μία ιδιοκτήτρια τριών ιπποειδών και ξέρω πολύ καλά τι είναι κακοποίηση. Ξέρω πολύ καλά τους νόμους, όπως κι εσείς τους ξέρετε. Δεν θα μας βγάλετε τρελούς ότι δεν ξέρω τους νόμους».

«Θα μου μιλάτε με τον πρέποντα σεβασμό όπως έχω σας. Τη νοημοσύνη υποτιμάει η κοινή γνώμη που λέει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να κακοποιήσει ένα ζώο, το πήρε, το έδεσε όπως το έδεσε, το τράβαγε μέσα στον κόσμο να το βλέπουν όλοι. Είναι αυτό λογική; Είναι λογική να αγοράζει το ζώο για τις ανάγκες της επιχείρησής του, να το τραυματίζει και να το κακοποιεί; Είναι λογική να θέλει μετά κατευθείαν από το ατυχές περιστατικό να δώσει τις πρώτες βοήθειες και να έχει στόχο την κακοποίηση;», δήλωσε ο κος Δήμου.

Ο κ. Δήμος τόνισε πως το θέαμα ήταν αποτρόπαιο, ενώ συμπλήρωσε πως ο αντιδήμαρχος κάλεσε κτηνίατρο για συμβουλές ως προς τις πρώτες βοήθειες. «Δεν είπε “δεν φταίω”, είπε ότι “δεν το κατάλαβα”. Δεν είχε στόχο να κακοποιηθεί το ζώο σε κοινή θέα. Δεν το αμφισβητεί κανείς ότι το ζώο σύρθηκε, το θέμα είναι κάτω από ποιες συνθήκες».

 

 

Με θλίψη και απογοήτευση παρακολούθησε τα τραγικά γεγονότα ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής

Φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε η βάναυση κακοποίηση ενός γαϊδάρου στην περιοχή του Γραμμένου στα Ιωάννινα, τον οποίο έσερνε επί εκατοντάδες μέτρα με το αυτοκίνητό του αγρότης εκλεγμένος ως αντιδήμαρχος στη Ζίτσα. 

Για το θλιβερό συμβάν που εξόργισε την κοινή γνώμη πήρε θέση και ο Μέμος Μπεγνής.

Ο ηθοποιός δημοσίευσε story στο Instagram στο οποίο εμφανίστηκε αηδιασμένος από το ανθρώπινο είδος και τις ανεκδιήγητές πράξεις του.

«Πόσο ντρέπομαι για το είδος μας… και το χειρότερο είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια ντρέπομαι ακόμα περισσότερο… Άνθρωπο καρκίνος» ήταν τα λόγια του.

 

 

 

Η Κατρίνα Τσάνταλη, η οποία είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράση ξέσπασε με αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Είμαι σε σοκ με τις εικόνες που μου έχετε στείλει. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι βλέπω τα έντερα ενός ζωντανού πλάσματος σε κουβάδες. Αν είστε μάρτυρες αυτού του φρικτού βασανισμού που έγινε σήμερα στο χωριό Γραμμένο, Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, ή γνωρίζετε οτιδήποτε επιπλέον παρακαλώ μιλήστε στις αρχές & στην τοπική φιλοζωική που κατέθεσε την μήνυση.

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος που έσυρε το γαϊδουράκι στον δρόμο με αποτέλεσμα να ξεκοιλιαστεί βασανιστικά. Εύχομαι να μην υπάρξει ούτε η ελάχιστη συγκάλυψη. «Ατύχημα» δήλωσε ο δολοφόνος, ο απόπατος του ανθρώπινου είδους, που έσερνε το ζώο για 1 χιλιόμετρο» έγραψε η Κατρίνα Τσάνταλη.

 

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Χωρίς αυτούς η ψυχική μου ακεραιότητα θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει»
Οι νέες δηλώσεις Λάκη Γαβαλά μετά την ομοφοβική επίθεση από τρεις μοναχούς: «Με είπαν π@@@η!»
Η πρώτη του ανάρτηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από τη συγκλονιστική πρεμιέρα του #Maestro 2
Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
To νέο πολύ κοντό, punk rock μαλλί, της Απόλυτης - To ανατρεπτικό look στο αναπάντεχο νέο videoclip
Η Μαρίνα Σάττι είναι η νέα βασίλισσα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ & τα trends μετά τη #Eurovision - Μας πήγε τάπα!
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Βανδή για Μπισμπίκη: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει»