«Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί εν αγνοία της, δεν θέλω να παρεξηγηθώ»

 

 

 

O Aλέκος Συσσοβίτης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικό με ελληνικό #metoo, αλλά και την άποψή του επί του θέματος.  - Εξαλλες Μελέτη, Μαγγίρα και Σκορδά

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, ο οποίος και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τόσο σε θέατρο, όσο και σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον" και μίλησε για όλους και για όλα. Ο διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου ρωτήθηκε, με αφορμή το κίνημα #metoo, αν έχει έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση στον χώρο εργασίας του, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν του είχαν γίνει προτάσεις, όπου έκρυβαν άλλες σκοπιμότητες από πίσω.  

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, μπορεί να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει.

Και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Και εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες από πίσω και τις απέφυγα»

«Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές. Είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αφύσικο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς. Είναι τεράστια κουβέντα. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

 

 

Μία φράση που είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, προκάλεσε αρκετά σχόλια στην εκπομπή «Mega Καλημέρα». Η Ελεονώρα Μελέτη δεν έκρυψε την ενόχλησή της και πήρε σαφή θέση.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Και οι γυναίκες πολλές φορές μπορεί να προκαλεί ακόμα και εν αγνοία της ή συνειδητά επίσης. Αλλά είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα και μπορεί να παρεξηγηθούμε». Αμέσως μετά την προβολή του αποσπάσματος η Ελεονώρα Μελέτη είπε τα εξής:

«Είναι αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια και σε τρελαίνουνε. «Ήταν προκλητικά ντυμένη». Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί «κουλτούρα του βιαστή», έτσι λέγεται. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να κρίνονται και να σχολιάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.

 

 

Το επίμαχο απόσπασμα έπαιξε στο «Πρωινό» και η Φαίη Σκορδά τοποθετήθηκε ως εξής:

«Ζούμε σε μία κοινωνία που τα θύματα είναι γυναίκες. Ίσως οι ερωτήσεις να μην ήταν… Ίσως το απόσπασμα που είδαμε τώρα. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Ξεκίνησε μία κουβέντα που έλεγε ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν εμείς κάνουμε λάθη. Στο «εμείς» εγώ κατάλαβα την κοινωνία, οι παρατηρητές, οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία.

Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης που κατά τα άλλα μέχρι στιγμής δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις. Το συνέχισε με μεγάλο πάθος. Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε. Να δούμε τι γίνεται τότε σε κάποιες χώρες που κάποιες παρουσιάστριες βγαίνουν με μπούρκα»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ακόμα και να προκαλεί μία γυναίκα, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνδρας πρέπει να υποκύψει στην πρόκληση. Εγώ διαφωνώ, αλλά πες ότι προκαλεί και ενσυνείδητα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ένας άνδρας πρέπει να πέσει στην πρόκληση και να τη βιάσει; Νομίζω ότι είναι λάθος. Άλλο πήγαινε να πει και άλλο είπε».

 

 

Τις δηλώσεις σχολίασαν σήμερα στο «Ποιος είναι πρωινιάτικα», με τη Μπέττυ Μαγγίρα να δηλώνει θυμωμένη με τον γνωστό ηθοποιό.

«Εγώ, να σας πω την αλήθεια, θύμωσα λίγο και με τον Αλέκο Συσσοβίτη με αυτό που είπε, την ατάκα. Όταν βλέπεις όλες αυτές τις γυναικοκτονίες, όταν βλέπεις βιασμούς… Δηλαδή, όλες αυτές οι γυναίκες το προκάλεσαν μόνες τους;», είπε η Μπέττυ Μαγγίρα.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς είπε από την πλευρά του: «Να μείνουμε λίγο στην πρώτη φράση, που είπε ότι δεν είναι σωστό να αγιοποιούμε το ένα φύλο και να δαιμονοποιούμε το άλλο, σε αυτό θα συμφωνήσουμε;

Μέσα από αυτή τη διαδικασία να περάσουμε και λίγο από την άλλη πλευρά, στο άλλο άκρο. Απλά σου λέει μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Μη δαιμονοποιήσουμε τελείως το ένα φύλο και πούμε ότι για όλα φταίει το άλλο φύλο».

«Ναι, αλλά είπε ότι πολλές φορές η γυναίκα το προκαλεί… Δηλαδή, κάτσε ρε συ Δημήτρη, τι προκαλεί;», είπε επίσης η Μπέττυ Μαγγίρα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»