Θλίψη, οργή… Τα μηνύματα των διάσημων για τις δραματικές ώρες που περνά η Ελλάδα

 

Βροχή είναι τα μηνύματα των διάσημων στα social media, για τις δύσκολες στιγμές που περνά τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα. Άλλα δείχνουν αγανάκτηση, άλλα δείχνουν ντροπή, άλλα στεναχώρια…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο Κρατερός Κατσούλης, σε βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός δηλώνει οργισμένος και θλιμμένος με όσα έχουν συμβεί και τονίζει ότι μόνος δρόμος είναι να κάνουμε εμείς μόνοι μας , οτιδήποτε μπορούμε.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Πως να κρατήσεις σε ισορροπία την ψυχή σου όταν γύρω σου όλα καταρρέουν; Νιώθω τεράστια οργή, πόνο και θλίψη για όλα αυτά που γίνονται τόσες μέρες και νύχτες, συνέχεια. Για όλους τους συνανθρώπους μας που καταστρέφονται οι ζωές τους με χυδαίες δικαιολογίες και ψέματα. Για όλες τις ζωντανές ψυχές που καίγονται. Για όλες τις φωνές έκκλησης για βοήθεια και για όλες τις εικόνες μιας χώρας παραδομένης στο έλεος της φωτιάς. Για όλη τη φύση, τη ζωή , που χάνεται λεπτό το λεπτό . Παλεύω μέσα μου, να κάνω την οργή ,αγάπη, τον πόνο, ανακούφιση, τη θλίψη, προσφορά. Μόνος δρόμος να κάνουμε εμείς μόνοι μας, οτιδήποτε μπορούμε. Όλοι μαζί, μπορούμε», σημειώνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @krateroskatsoulis

Σοκαρισμένη η Νατάσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου διαθέτει το δικό της προφίλ στο Instagram και, όταν η επικαιρότητα το επιτάσσει, τοποθετείται δημόσια, εκφράζοντας την άποψή της.

Τις τελευταίες ημέρες, οι εικόνες των περιοχών που φλέγονται έχουν προκαλέσει θλίψη και οργή στο πανελλήνιο, αφού μέσα σε κάποιες ώρες καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, έχασαν τις ζωές τους ζώα, ενώ κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις.

Σοκαρισμένη από το μέγεθος της καταστροφής η Νατάσσα Μποφίλιου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της και μοιράστηκε τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς φίλους της. Τα λόγια της συγκινούν.

“Το σπίτι είναι ένα καμένο δάσος. Η στάχτη είναι η σκιά μου. Η φωτιά είναι τα μάτια μου. Το μέλλον είναι ένα τσίγκινο τασάκι κι εγώ μέσα σε όλα αυτά προσπαθώ να μάθω να αναπνέω ξανά. Να ρουφάω καπνό και να φυσάω ζωή. Όμως ως πότε μπορεί ένας άνθρωπος να ζει σε ένα φουγάρο; Καμιά αισιοδοξία.

Μόνο πόνος. *Η συγκλονιστική φωτογραφία του @tsakalidis_k”, έγραψε η Νατάσσα Μποφίλιου.

«Συγγνώμη που τα έζησες όλα αυτά»

Μία συγκλονιστική ανάρτηση έκανε η Ντόρα Μακρυγιάννη στα social media. H ηθοποιός παρακολουθεί τις εξελίξεις από τις πυρκαγιές που κατακαίουν την Εύβοια και συγκινημένη με την φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού που έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες θέλησε να πει μια «συγγνώμη» και να στείλει το δικό της μήνυμα.

«Σου ζήτω συγγνώμη. Σε εσένα και σε όλα τα παιδιά. Και ορκίζομαι πως δεν θα ξεχαστεί αυτό που συμβαίνει. Είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον που θα έχετε . Σπαράζει η καρδιά μου τόσες μέρες . Δίνω τον λόγο μου ότι θα κάνω ότι περνάει απ’ το χέρι μου για το πράσινο που χάθηκε, για το σπίτι που έχασες, για τα όνειρα που είχες. Και ξέρω ότι δεν είμαι μόνη μου σε αυτό, ξέρω ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι που θα βοηθήσουν. Είμαστε πολλοί και ακόμα περισσότεροι εμείς που θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο.Συγγνώμη που τα έζησες όλα αυτά. Συγγνώμη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λύγισε η Σίσσυ Χρηστίδου

Η Σίσσυ Χρηστίδου παρακολουθεί συγκλονισμένη την ανείπωτη καταστροφή που έχει σημειωθεί στην Αττική και την Εύβοια, και δεν σταματά να ανεβάζει– όπως και πολλοί άλλοι – ανακοινώσεις και μηνύματα για συγκέντρωση αγαθών και κάθε είδους βοήθεια που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μεταξύ αυτών και η Σίσσυ Χρηστίδου , η οποία δεν σταματά να ανεβάζει– όπως και πολλοί άλλοι – ανακοινώσεις και μηνύματα για συγκέντρωση αγαθών και κάθε είδους βοήθεια που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Παρακολουθεί και η ίδια συγκλονισμένη την ανείπωτη καταστροφή που έχει σημειωθεί στην Αττική αλλά και την Εύβοια, ανεβάζοντας βίντεο που αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής.

Από τις πρώτες αναρτήσεις που έκανε ήταν αυτή με ένα καμένο δέντρο γράφοντας χαρακτηριστικά :“Πόσο λαίμαργοι και σπάταλοι υπήρξαμε... Πόσο ανήμποροι και μικροί είμαστε..

Συγγνώμη… ? #PrayForEarth “.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sissy (@sissychristidou)

Το οδοιπορικό της Δανάης Μπάρκα στις καμένες περιοχές

Η Δανάη Μπάρκα είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από την πύρινη λαίλαπα.

Αυτή τη φορά, η δημοσιογράφος Δανάη Μπάρκα μίλησε με έναν κάτοικο από το χωριό Λάλα του νομού Ηλείας, ο οποίος της έδειξε μέσα από μερικά στιγμιότυπα πώς είναι σήμερα τα άλλοτε καταπράσινα και απέραντα δάση.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η φωτιά στο πέρασμά της δεν άφησε τίποτα όρθιο...

«Η θέα πάνω από το χωριό Λάλα Ηλείας που βλέπει μέχρι Κατάκολο. Έχουν καεί τα πάντα. Και συνεχίζουν να καίγονται. Οι κάτοικοι έχουν σώσει τα χωριά. Εάν είχαμε εκκενώσει, όπως μας είπαν, θα είχαν καεί πραγματικά τα πάντα. Τώρα μπορέσαμε και σώσαμε κάποια κομμάτια του δάσους», ήταν τα λόγια που έγραψαν στη Δανάη Μπάρκα.

«Όποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε να πηγαίνει φυλακή για οικοκτονία»

Μπορεί ο Θανάσης Ευθυμιάδης να εγκατέλειψε την Αθήνα και μαζί και τα φώτα της δημοσιότητας, επιλέγοντας την ιδιωτικότητά του και μία ήρεμη ζωή, όμως είναι πολύ ενεργός στα social media, μέσω των οποίων τοποθετείται ανά διαστήματα για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Έτσι και αυτή την φορά, ο πρώην ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά στην καταστροφή, που υπέστη η Ελλάδα από τις πυρκαγιές, που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.

Σε ανάρτησή του στο Instagram τοποθετήθηκε επί του θέματος, γράφοντας: «Παντού εικόνες που μας πληγώνουν βαθιά...

τα δέντρα και τα ζώα καίγονται, οι ηρωικοί πυροσβέστες να κλαίνε για τις ελλείψεις σε οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, αυτοθυσία από τους εθελοντές... όλοι να βοηθάμε τους ανθρώπους και τα ζώα που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους,

ο Διοικητής της αεροπορίας στρατού παραιτείται για κακή διαχείριση των ελικοπτέρων στην κατάσβεση των πυρκαγιών ,

η ατμόσφαιρα αποπνικτική με Δηλητήριο στον αέρα που Αναπνέουμε... και Κάθε χρόνο τα ίδια, και Κάθε χρόνο τα ίδια και Κάθε χρόνο τα ίδια... Για να μπει όμως ένα τέλος (και να μην μας θυμούνται οι επερχόμενες γενεές σαν τους δολοφόνους του παραδείσου), μήπως θα έπρεπε να πάρουν μία γενναία απόφαση τα αρμόδια υπουργεία; Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική και ούτε το σκέφτομαι. Πόσο δύσκολο είναι όμως να σκεφτούν _και να εφαρμόσουν_ οι πολιτικοί μας τον εξής νόμο: όποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε από τη φωτιά θα πηγαίνει στη φυλακή για οικοκτονία και το σπίτι θα γκρεμίζεται αμέσως, καμία εξαίρεση και κανένα παραθυράκι με χρηματικά πρόστιμα.

Υ. Γ: Κατά τους δασολόγους που εμπιστεύομαι, για την αναδάσωση ,δεν χρειάζεται δενδροφύτευση καινούργιων δενδρυλλίων θερμοκηπίου αλλά να αφήσουμε τη μητέρα γη να ξαναζωντανέψει μόνη της _ξέρει πως να το κάνει . Μόνη εξαίρεση τα αντιπλημμυρικα έργα, άμεσα, για την συγκράτηση του χώματος . **ενθαρρύνω Όλους να κλάψουν ελεύθερα χωρίς να καταπιέζουν τον πόνο μέσα ❤️».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η συγκινητική ανάρτηση της Ζωής Παπαδοπούλου για τη φίλη της που έχασε
Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη: «Μπήκε ο Νίκος Παπανδρέου, έλυσε τη ζώνη του και έκανε να με χτυπήσει»
Nέα καταγγελία για βιοπράγια του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου: «Mε βάρεσε με ντοσιέ & χαστούκισε ηθοποιό»
Ο Στηβ Ντούζος, νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες - Τι λέει από το νοσοκομείο
H Μaria Menounos βάφτισε την κόρη της - Το όνομα, το πάρτι, οι καλεσμένοι & το ζεϊμπέκικο του πατέρα της
Αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσαν τώρα το διαζύγιο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος
Οι φήμες που υπήρχαν για τρίτο πρόσωπο στην σχέση Αντωνά - Σοϊλέδη τελικά επιβεβαιώνονται...
Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο - Χτύπησε στο κεφάλι
Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» - Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έχω μεγάλη ανάγκη τη συντροφικότητα, δεν μπορώ να μπαίνω σπίτι να κοιτάω το ταβάνι»