Εισαγγελική έρευνα για τον δεύτερο ηθοποιό-Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

 

Παραγγελία δόθηκε από τον εισαγγελέα στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του 38χρονου Δημήτρη Άνθη, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από ηθοποιό, μαθητή και συμπρωταγωνιστή του Δημήτρη Λιγνάδη σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Οι αστυνομικοί θα λάβουν μέσα στην εβδομάδα καταθέσεις από το θύμα, τον ηθοποιό, αλλά και εμπλεκόμενους, τις οποίες θα διαβιβάσουν στον εισαγγελέα, που θα κρίνει αν υπάρχει αδίκημα για να ασκηθούν διώξεις.

Ο ηθοποιός που παίζει αυτή την περίοδο σε τηλεοπτική σειρά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρωινού του ΑΝΤ1 «εμπλέκεται στην αρχική υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη ηθοποιού. Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε μία μήνυση από έναν άνδρα, ο οποίος κατήγγειλε γνωστό ηθοποιό για βιασμό στα όρια της παραγραφής δηλαδή πριν από περίπου 15 χρόνια. Αυτή την υπόθεση θα την τρέξει με ιδιαίτερη προσοχή η εισαγγελία, μάλιστα έχει αναθέσει στην κρατική ασφάλεια να την ερευνήσει και δεν αποκλείεται αν υπάρχουν άμεσα εξελίξεις και εντάλματα».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Νίκος Σ., ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα 2020mag.gr, για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον Δημήτρη Λιγνάδη (σ.σ. χωρίς να τον κατονομάζει) το 2005, είχε πει ότι όταν συνέβη το περιστατικό, υπήρχε στο σπίτι ακόμα ένας ηθοποιός, τον οποίο ο σκηνοθέτης είχε παροτρύνει να συμμετέχει, ωστόσο είχε αρνηθεί.

Μέσα την εν λόγω εξομολόγηση, ένας 38χρονος άνδρας – ο Δημήτρης Άνθης – αναγνώρισε στον "παρατηρητή" τότε, τον δικό του θύτη και κατά αυτού έχει καταθέσει τη μήνυση.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω ηθοποιός είναι 35-40 ετών, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε τηλεοπτικά σίριαλ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Φάκελο «φωτιά» παρέδωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον εισαγγελέα

Τον φάκελο "σεξουαλική βία" με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου, παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μπιμπίλας δήλωσε ότι τον λόγο πλέον τον έχει η δικαιοσύνη: "Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα", ανέφερε.

Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γιώργος Τσαλίκης: «Να βρει η ΕΡΤ κανένα πιτσιρίκι για τη #Eurovision η Μαρίνα Σάττι δεν είναι πιτσιρίκα»
Η τρυφερή ανάρτηση του Γιώργου Λιβάνη για την Ανδρομάχη μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνει μπαμπάς
Τρίτη σειρά του Αντρέα Γεωργίου ενισχύει την prime time ζώνη! Γιάννενα, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια στο κάδρο
Tα δάκρυα της Καλομοίρας: «Ο πατέρας μου δεν ήρθε ούτε στη #Eurovision. Ήθελα το μπράβο του»
Βανδή για Μπισμπίκη: «Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει»
Στο νοσοκομείο ο Mente Fuerte
Eπεισόδιο στο αεροδρόμιο ανάμεσα στο Λάκη Γαβαλά και τρεις καλόγερους από την Ρωσία - Το επίμαχο βίντεο
Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έπαθα ωχρά κηλίδα... Αν προλάβω να μην τυφλωθώ»
Η Ανδρομάχη και ο Γιώργος Λιβάνης περιμένουν το πρώτο τους παιδί - Οι πρώτες on camera δηλώσεις
Ο ένας μετά τον άλλον, οι φίλοι του Άρη Σοϊλέδη, τον αδειάζoυν δημόσια για την Μαρία Αντωνά