«Έχω υπάρξει θύμα 3 φορές με σκηνοθέτες, που ήθελαν να ασκήσουν εξουσιολαγνεία»

 

Η Βούλα Πατουλίδου, η δημοσιογράφος Μαίρη Κοντολούρη, οι ηθοποιοί Αλίκη ΚατσαβούΛεωνίδας Καλφαγιάννης και Περικλής Λιανός και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας ξεσπούν και αποκαλύπτουν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον χώρο του θεάματος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης βρέθηκε καλεσμένος στο «Πρωινό» και παραχώρησε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά συνέντευξη. Ο αγαπημένος ηθοποιός ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής, μιλώντας για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον χώρο του θεάματος.

«Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και φοβόμαστε να τα πούμε με το όνομά τους. Τα ξέρουμε όλοι. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει προσωπικά και για πράγματα που υπήρξα μάρτυρας άλλων μαρτύρων. Επειδή, αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μη μπορούμε να μιλήσουμε, αν μιλήσουμε γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας.

Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Το ξέρετε καλά εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει και έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει, το γνωρίζετε καλά. Όχι μόνο εγώ, αλλά όσοι έχουν βγει. Αν βγούμε και τους φωτογραφίσουμε τους δίνουμε βήμα και πάτημα να μηχανεύονται σχέδιο διαφυγής” δήλωσε, απευθυνόμενος στην κάμερα.

“Βγήκε ο Δημήτρης Μοθωναίος που είναι η κορωνίδα της κακοποίησης, γιατί βλέπουμε πως ένα τέρας, ένας άνθρωπος με το προσωπείο του καθοδηγητή και χρησιμοποιεί ένα τέτοιο παιδί με αυτό το τραύμα, ρίχνει τα δίχτυα του και τα γλυκίσματά του και μπορεί να το κάνει θύμα του κατ’ εξακολούθηση. Ο Δημήτρης είναι ένα παράδειγμα αλλαγής… 

Έχω υπάρξει κι εγώ όχι θύμα γιατί δεν το επέτρεψα. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες, μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν και ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Νιώθουν τόση λαγνεία για την άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματα που γίνεται αρρώστια. Αυτή την αρρώστια την έζησα. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται» τόνισε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

“Περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας. Έχω να πω πράγματα και έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη και έχω υποστεί βία και τις συνέπειες στην προσωπική μου ζωή όχι μόνο με κλειστές πόρτες. Όταν έγινα αναγνωρίσιμος ήρθαν οι ίδιοι άνθρωποι και μου έκαναν πρόταση και τους είπα “δεν ντρέπεστε, να μην τολμήσετε ξανά”. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες! Συγγνώμη έχω και ένταση! Πρέπει να νιώσουν λίγο από τον φόβο που προσπάθησαν να “χαρίσουν” σε όλους εμάς. Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος γιατί τώρα τον γιο μου και την κόρη μου να τα φέρω σε αυτόν τον χώρο και νιώθω νικητής γιατί πλέον κανένας από αυτούς δεν θα τολμήσει να κοιτάξει γλυκά κανένα παιδί, είτε ανήλικο είτε στη φάση που κυνηγάει τα όνειρά του διότι θα εξαφανιστεί» είπε ξεσπώντας ο γνωστός ηθοποιός.

Στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε» μίλησε ο Περικλής Λιανός. Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Το καφέ της Χαράς» αναφέρθηκε στην κομμένη σκηνή της σειράς εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση του καναλιού ενώ μίλησε και για αντισυναδελφικές συμπεριφορές που έχει συναντήσει.

«Τα γυρίσματα συνεχίζονται με πολλή χαρά. Ναι αυτά εμείς τα γυρίσαμε τον Οκτώβριο, υπήρχε μια σκηνή που ο Ιάσονας κυνηγούσε να βιάσει τη Βάλια Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να κοπεί από τη στιγμή που γράφτηκε, που υπήρχε μια έγκριση. Δεν έπρεπε να κοπεί χωρίς να έχει δώσει την έγκριση ο Χάρης και η Άννα” είπε ο ηθοποιός και συνέχισε,

“Δεν έπεσα από τα σύννεφα καθόλου, τα ξέραμε και από αυτά που ξέραμε ένα 5% έχει βγει. Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που φέρονται άσχημα. Την εμπειρία του Απόστολου Καμιτσάκη την ήξερα όπως και για πολλά παιδιά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είχα παίξει και σε σήριαλ μαζί του… Το ήξερα. Τι τρέλα κι αυτή να καλείς τα παιδιά και να τους λες αυτό. Εγώ γύριζα μια ταινία μικρού μήκους και μου λέγανε τα παιδιά ότι πήγαν εκεί και τους ζήτησε αυτό. Τους έλεγα “παιδιά που πάτε;” Eιχα πάει με έναν θίασο να παίξουμε και στο θίασο που προηγείτο ο πρωταγωνιστής είχε πάρει το ταμείο και είχε φύγει γιατί του χρωστούσαν χρήματα. Δεν σκέφτηκε ότι οι συνάδελφοί του δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το ξενοδοχείο και το φαγητό τους. Τέτοιος εγωισμός, και είναι από τα πρόσωπα που βλέπουμε, αυτό έγινε το 2014».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» μίλησε στο «Πρωινό» για τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου. Ακόμα, απάντησε στον Σταμάτη Φασουλή για την επίμαχη δήλωση «καθίστε φρόνιμα», αλλά και τη Χρυσούλα Διαβάτη που πρόσφατα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τη Ζέτα Δούκα.

«Είμαι της λογικής ότι αλλάζει η κοινωνία και δικαίως πρέπει να αλλάξει. Δεν ήθελα να σταθώ σε ονόματα και καταστάσεις.

Δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω, αλλά ο λόγος που το κάνω είναι για να προστατέψω τις φωνές όλων αυτών που βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν απέναντι σε φωνές παλαιότερων που δεν αρθρώνουν τον λόγο που πρέπει στην παρούσα κατάσταση.

Δεν έχω ακούσει κάποιο από τα θύματα να βγαίνει εκτός ορίων, ούτε τους ανθρώπους που μιλούν γι’ αυτούς, βλέπω μια απίστευτη ηρεμία κι αγάπη. Θα σταθούμε με ηρεμία απέναντι και στους θύτες, γιατί κι εκείνοι έχουν παράπλευρες απώλειες. Μη ξεχνάμε ότι στα θύματα πρέπει να υπολογίζουμε τα παιδιά και τις γυναίκες αυτών των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις κακότροπες πράξεις. Δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους πληγωμένους.

Δε μπορώ να συνέλθω στην κυριολεξία από τη στιγμή που είδα τη συνέντευξη του κυρίου Μοθωναίου. Δε ξέρω αν αυτή η συνέντευξη πρέπει να ξαναπαίξει κι αντί να βλέπουμε τον κύριο Μοθωναίο, θα πρέπει να βλέπουμε μια φωτογραφία του όταν ήταν έξι ετών. Για να μπορέσουν να καταλάβουν κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και λένε το «κάτσε φρόνιμα», «ποια είναι η κυρία», «στηρίζω μεν τα θύματα αλλά…» κ.ο.κ.

Το να αυτοϊκανοποιείσαι μπροστά σε μία έντρομη γυναίκα που κλάματα στα μάτια προσπαθεί να βγει από πόρτες που έχεις κλειδώσει κι εσύ σε αυτό το θέαμα όχι μόνο να διατηρείς τις αισθήσεις σου, αλλά να φτάνεις και σε κορύφωση, αυτό πώς ονομάζεται; Όταν βλέπεις ένα παιδί 6 ετών και γυρνάμε και λέμε ότι παραγράφηκε το αδίκημα αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δράστη να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, το τραύμα στη ψυχή του Μοθωναίου στα πόσα χρόνια παραγράφεται;

Το «κάτσε φρόνιμα» πρέπει να πάει σε όσους αδυνατούν να διαχωρίσουν το φλερτ από την παρενόχληση, σε αυτούς που απέναντι σε βιασμένες ψυχές και κορμιά αναζητούν ευκαιρίες να ξεθάψουν την καριέρα τους ή να συνεργαστούν με ανθρώπους που δε συνεργάστηκαν, πρέπει να πάει σε αυτόν που δε μπορεί να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει μια συγγνώμη.

Άκουσα σε εσάς ότι ένας άνθρωπος θα αποταθεί σε κλινική απεξάρτησης για το σεξ. Εδώ κολλάει το «γιατί τώρα;», γιατί δεν αποτάθηκε σε αυτήν τη κλινική όταν ένιωσε την πρώτη ορμή; Μετά τον πρώτο βιασμό, μετά τον δεύτερο, γιατί τώρα; Γιατί αυτή τη στιγμή αυτό που κάνετε, δεν είναι τηλεδίκη, δεν είναι ανθρωποφαγία.

Ο σκηνοθέτης που τραυματίζει τον ηθοποιό του ψυχικά και σωματικά, δεν είναι σκηνοθέτης, είναι οπερατέρ».

Kαι η γνωστή δημοσιογράφος Μαίρη Κοντολούρη παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρωινό» και στην Μαρία Κοκολάκη και μίλησε για το bullying που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της 25ετους καριέρας της στον χώρο της δημοσιογραφίας.

«Είχα την κακή τύχη να συναντήσω για περισσότερο από δέκα χρόνια κάποιους ανθρώπους που πραγματικά νομίζω μου άλλαξαν τη ζωή, με τρέλαναν. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις, για να μην ξεκινήσω τα χάπια. Οι γυναίκες που είναι ψηλά είναι πιο δύσκολες από τους άντρες. Αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί συνάδερφοί μας υποφέρουν στα χέρια γυναίκας.

Αυτός που μου έχει κάνει περισσότερο κακό στην καριέρα μου, στη διάθεσή μου, στην υγεία μου – γιατί έκανα και έναν καρκίνο πιο μετά – ήταν γυναίκα αρχισυντάκτρια, η οποία δεν τηρούσε τα εργασιακά δικαιώματα, μας ξεφτίλιζε με τη συμπεριφορά της, μας μείωνε. Είναι πολύ πολύ εκδικητικό… Πας στη δουλειά σου και όσα λεφτά και να βγάζεις, δεν πληρώνεται όλο αυτό που περνάς.

Έκανα ένα καρναβάλι του Ρίο και ετοιμάζω το θέμα και την ακούω μέσα από την αίθουσα σύνταξης να ορίεται… “Είσαι άχρηστη”. Εγώ ήμουν 42 χρονών και μου μιλούσε μία που δεν είχε γράψει ένα κείμενο στη ζωή της. Όταν αυτό έφτασε στον διευθυντή σύνταξης, με έχωσε σε ένα γραφείο μαζί της και μου είπε “Άκουσε Κοντολούρη, δεν κρατάς τη σημαία της ηθικής. Αν δεν αλλάξεις έφυγες”. Με απείλησε ότι αν πάω στην ΕΣΗΕΑ, θα έφευγα» τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος.

«Πήρα διάσημο παρουσιαστή τηλέφωνο και μου έλεγε “Φοράω μπουρνούζι, έχω κάνει μπάνιο, σε σκέφτομαι”. Κοκάλωσα και το έκλεισα. Δεν μου ξαναμίλησε, αν και συνυπήρξαμε για πολύ καιρό. Ήμουν παντρεμένη τότε, δεν το είπα στον άνδρα μου γιατί θα τον έδερνε» αποκάλυψε η Μαίρη Κοντολούρη.

 

Στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βγήκε σήμερα η Βούλα Πατουλίδου που μίλησε για το θέμα με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει σκάσει στους χώρους του αθλητισμού και του θεάτρου. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, έναν από τους καταγγελλόμενους που ακούμε τώρα, της τον είχε κατονομάσει πριν από πολλά χρόνια ο Κώστας Βουτσάς.

«Κάποια στιγμή, ένας πάρα πολύ μεγάλος και καταξιωμένος και πάρα πολύ αγαπητός ηθοποιός, ο Κώστας Βουτσάς, μου είχε κατονομάσει έναν από όλους αυτούς που ακούγονται και του λέω “δεν μπορεί ρε Κώστα”. Μου λέει “είναι ανεπίτρεπτο να είναι τόσο μεγάλο ταλέντο σε όλα του, τόσο καταξιωμένος και να μπαίνει στη διαδικασία άσκησης εξουσίας για να μπορέσει να είναι με ένα νεαρό κορίτσι”. Αυτό ήταν πριν από πάρα πολλά χρόνια και από τότε άρχισα να παρακολουθώ γιατί λέω… δεν μπορεί», είπε αρχικά η Βούλα Πατουλίδου.

Στη συνέχεια, η Βούλα Πατουλίδου πρόσθεσε: «Καθόμασταν με τον Κώστα δίπλα δίπλα στο ΚΘΒΕ, έμπαινε ο κόσμος και εγώ δεν υπήρχα, φυσικό κι επόμενο, γιατί ήταν το “θηρίο” μπροστά μου, ήταν ο Βουτσάς, τον οποίο όλοι ερχόντουσαν και προσκυνούσαν. Αυτή η γενναιοδωρία του και το χαμόγελο… Αυτός ήταν πραγματικά ένας άντρας παλαιάς κοπής. Εννοείται ότι αυτόν τον άντρα τον ακούμε αυτές τις μέρες στις καταγγελίες».

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» μίλησε το πρωί της Παρασκευής και η Αλίκη Κατσαβού.

Η ηθοποιός αποκάλυψε την αντίδραση της όταν κατά το παρελθόν, στα πρώτα της βήματα, της είχε ζητηθεί να κάνει ένα δοκιμαστικό ημίγυμνη.

Παράλληλα σχολίασε τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου με όλες τις καταγγελίες εις βάρος γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών ενώ συγκλόνισε με την αποκάλυψη της όταν ο Κώστας Βουτσάς στο παρελθόν είχε πιάσει από το πέτο γνωστό πρωταγωνιστή, τη στιγμή που διαπίστωσε πως είχε ζητήσει από μια κοπέλα να τον περιμένει στο καμαρίνι του.

«Η δική μου περίπτωση είναι λίγο εκτός θέματος. Ήμουν πολύ νέο κορίτσι και μαλακό παιδί και σε μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα υπήρχε μια επίσημη ανακοίνωση για δοκιμαστικά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας ταινίας. Κατέφθασα στον χώρο την ώρα που έγγραφε η αγγελία και ήταν πάρα πολλά κορίτσια στο φουαγιέ.

Έφτασε η σειρά μου, μπήκα στο γραφείο και μου είπαν ότι ο ρόλος απαιτεί γυμνό και μου ζήτησαν να πάω να κάνω ένα δοκιμαστικό ημίγυμνη. Σάστισα. Το έβαλα σχεδόν στα πόδια.

Εγώ είχα την τύχη να έχω δικές μου παραγωγές και αυτό δημιουργούσε μια φούσκα ασφαλείας και οι ομάδες που δούλεψα είχαν σεβασμό, ήθος και καλό επίπεδο συνεργασίας. Δεν συνάντησα ποτέ κάτι που να με έχει προσβάλλει», είπε η ίδια και συνέχισε:

«Όταν άρχισε να βγαίνει αυτή η ιστορία στο φως σκέφτηκα ότι αν ο Κώστας Βουτσάς ζούσε θα είχε πολύ σημαντικά πράγματα να πει.

Ο Κώστας τιμούσε και αγαπούσε τη γυναίκα. Ξέρω μια ιστορία με έναν μεγάλο πρωταγωνιστή που δεν είναι πια στη ζωή και τον είχε πιάσει από το πέτο -επειδή είχε στείλει μια κοπέλα να τον περιμένει στο καμαρίνι του- και του είπε: “Τι θα καταλάβεις αν πας μαζί της όταν αυτή σου ζητάει δουλειά; Πώς είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό σε ένα πλάσμα που έρχεται και σου ζητά δουλειά. Τι ευχαρίστηση μπορεί να σου φέρει;”. Αυτός ήταν ο Κώστας, θα είχε πολλά να πει αν ζούσε τώρα».

 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»