Ο έρωτας της Μαριάννας Λάτση με τον Νίκο Κούρκουλο με τα μάτια της κόρης τους

 

H Εριέττα Κούρκουλου μιλά για τους γονείς της «Μέχρι το τέλος την κοίταζε στα μάτια. Ήταν εκείνη, οι δυο τους και μετά εμείς»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Αφιερωμένη στον Νίκο Κούρκουλο ήταν η εκπομπή του Σάκη Ρουβά, #Idols και ένα από τα πρόσωπα που μίλησαν για εκείνον ήταν και η κόρη που είχε αποκτήσει με την Μαριάννα Λάτση, Εριέττα Κούρκουλου.

Θεατράνθρωπος, σταρ του σινεμά αλλά και σύμβολο μιας γενιάς Ελλήνων, ο Νίκος Κούρκουλος χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή με την παρουσία του, την προσωπικότητα και κυρίως με το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε στη συλλογική ελληνική κουλτούρα.

Ο Σάκης Ρουβάς ξεδιπλώνει τη ζωή ενός πραγματικού «ειδώλου» του θεάτρου και του κινηματογράφου από τα αξέχαστα παιδικά χρόνια στου Ζωγράφου και τον άδικο χαμό του αδελφού του όταν βυθίστηκε το πλοίο στο οποίο εργαζόταν, μέχρι την καριέρα στο ποδόσφαιρο και τη στροφή προς το θέατρο. Την πρεμιέρα της ταινίας «Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ» που τον έκανε σταρ σε μια νύχτα στα 27 του χρόνια αλλά και την καθοριστική συμβολή του στην αναμόρφωση του Εθνικού Θεάτρου.

«Την ψυχή του την βρήκε στο θέατρο» θα πουν στην εκπομπή συνάδελφοι και συνεργάτες. Ο Νίκος Κούρκουλος θυμόταν την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή που διδάχτηκε στο σχολείο και τον είχε συναρπάσει η ιστορία – τον συγκλόνισε ακόμα περισσότερο, μετά τις τραγωδίες που είχαν χτυπήσει την οικογένειά του. Μια παράσταση με τον Μάνο Κατράκη που είδε αργότερα, του αποκάλυψε τον μοναδικό δρόμο. Το Θέατρο.

Για τον Νίκο Κούρκουλο μιλούν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Είχε συμμετοχές σε 37 κινηματογραφικές ταινίες, απέσπασε βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1965 με τους «ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ» και το 1970 με τον «ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟ» αλλά και την υποψηφιότητα για το Βραβείο Tony στην Αμερική με το «ILLYA DARLING» – τη μεταφορά σε μιούζικαλ στο BROADWAY του «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» του Ντασέν δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη.

Το 1965 ερωτεύεται τη Μελίτα Κουτσογιάννη με την οποία παντρεύτηκε ένα χρόνο μετά και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά. Σημαντική στιγμή στην προσωπική του ζωή και η γνωριμία με τη δεύτερη σύντροφο της ζωής του και μετέπειτα σύζυγό του Μαριάννα Λάτση, με την οποία απέκτησε ακόμη δύο παιδιά, και η οποία τον συντρόφευσε μέχρι το τέλος, που ήρθε το 2007 μετά από μια εξάχρονη περιπέτεια υγείας.

Οι αγαπημένοι του άνθρωποι, φίλοι και συνεργάτες τον θυμούνται με αγάπη και νοσταλγία. Η κόρη του, Εριέττα, θυμάται με αγάπη τον πατέρα της και εξιστορεί όμορφες παιδικές αναμνήσεις τονίζοντας ότι «Ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της»

H Εριέττα Κούρκουλου που σε λίγο καιρό πρόκειται να αποκτήσει το δικό της παιδί, μίλησε για τον έρωτα της μητέρας της με τον Νίκο Κούρκουλο και είπε:

«Αυτός ο έρωτας μας έχει δυσκολέψει πολύ. Όταν τσακωνόντουσαν για μας πιο πολύ, στεναχωριόταν πολύ. Μέχρι το τέλος την κοίταζε στα μάτια. Ήταν εκείνη, οι δυο τους και μετά εμείς». 

Στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου αναφέρθηκε στο καταφύγιο που έχει φτιάξει και είπε: «Αυτόν τον χώρο τον είχε διαλέξει εκείνος, ήταν το όνειρό του να φτιάξουμε μια φάρμα, να μεγαλώσουμε και εμείς στη φύση… Χρόνο με τον χρόνο έχει γίνει αυτό που είναι σήμερα, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων…. Μας έφερνε συχνά εδώ… Κάναμε πράγματα που αλλιώς δε θα είχαμε την ευκαιρία να τα κάνουμε. Είχε άγχος για τον τρόπο που μεγαλώναμε, ήθελε να έχουμε επαφή με την πραγματικότητα. Ελπίζω ότι πραγματοποιήθηκε αυτό και έχουμε κρατήσει αυτή την επαφή με την πραγματικότητα«

“Όλες οι κόρες για τον μπαμπά τους πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος. Ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Ήταν πολύ αυστηρός αλλά μέσα από την αυστηρότητά του έδειχνε την αγάπη του” είπε για τη δική της σχέση με τον πατέρα της και περιέγραψε ένα περιστατικό που θυμάται από την παιδική της ηλικία λέγοντας.

«Θυμάμαι όταν ήμουν πέντε χρονών μπήκα στο σαλόνι κάτω, εκείνος έβλεπε μπάλα, εγώ πέταξα το μπουφάν κάτω και μου λέει “Τι ήταν αυτό; Θα το μαζέψει κάποιος; Θα είσαι 25 χρονών και θα έχεις κάποιων να τα μαζεύει;”. Ήταν πολύ πιο αυστηρός. Όταν θέλαμε να ακούσουμε ένα ναι πηγαίναμε στη μητέρα μου. Ισορροπούσαν και συμπλήρωναν απόλυτα ο ένας τον άλλο”» εξομολογήθηκε η Εριέττα Κούρκουλου σε μία από τις πολύ σπάνιες συνέντευξεις της.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Παπαρίζου και Σερτάμπ θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision
«Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;»
Η ιστορία της Δανάης Μπάρκα για τα κόκκινα αυγά-«Μισά ήταν βρασμένα, μισά όχι»
Έβγαλαν στον τάκο την Ασημίνα στο #SurvivorGr-«Δεν θέλω να νιώθω βαρίδι για την ομάδα»
Η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι - Εντυπωσιακή στη σκηνή του Malmö Arena
Γιώργος Λιάγκας Vs. Νίκος Μάνεσης: «Λέει εμένα ηλίθιο, μπορεί και να έχει υψηλό IQ το παιδί… Νίκο τον λένε;»
Silia Kapsis: «Είχα λίγο άγχος. Η σκηνή είναι πάρα πολύ μεγάλη, αισθάνθηκα… μικρή»
Το δριμύ κατηγορώ της Κατερίνας Καινούργιου για Ανδρέα Μικρούτσικο: «Έκλαιγα, δεν πίστευα ότι θα μιλάει έτσι»
Καλομοίρα: «Είχα δύσκολες εγκυμοσύνες, στα δίδυμα ήταν σαν κατάθλιψη. Ο σύζυγός μου είχε τρομάξει»
Σύσσωμη η τηλεόραση καταδικάζει τον Ηλία Ψινάκη για τα πεπραγμένα του σε Κατερίνα Λιόλιου & Μαίρη Συνατσάκη