Ο Eddie Redmayne στο πλευρό της Caitlyn Jenner

  Το εξώφυλλο του Vanity Fair το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου ο Αμερικανός ολυμπιονίκης Bruce Jenner, πατριός των αδερφών Kardashian, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Caitlyn δημιούργησε ποικίλες αντιδράσεις. Παρόλο που θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως μια πράξη δημόσιας γενναιότητας και αστείρευτη πηγή έμπνευσης, δεν έλειψαν και τα κακεντρεχή σχόλια από διάφορους καλοθελητές.
Μερικούς μήνες μετά, οβραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Eddie Redmayne που υποδύεται την καλλιτέχνιδα και πρωτοπόρο τρανς Lili Elbe στην πολυαναμενόμενη ταινία ‘The Danish Girl’, έρχεται να υποστηρίξειτην Catilyn, δηλώνοντας το θαυμασμό του για το γεγονός ότιχρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά της για να γνωστοποιήσει τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινότητα των τρανς.
Η συμπάθεια όπως όλα δείχνουν είναι αμοιβαία, αφού η ίδια η Caitlyn εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον ηθοποιό για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της απέναντί του για την προσεκτική και συναισθηματική απόδοση της LiliElbe. Όντως, ο ηθοποιός έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές γι’ αυτή του την ερμηνεία και όπως όλα δείχνουν πιθανό να κρατήσει στα χέρια του για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι των Όσκαρ.


Το ‘The Danish Girl’, που έχει προταθεί για βραβεία σε πέντε κατηγορίες στα British Academy Film, τρεις στα Golden Globes και τέσσερις στα Oscar, αφηγείται μια εντυπωσιακή ιστορία αγάπης, εμπνευσμένη από τη ζωή των καλλιτέχνιδων Lili Elbe (Eddie Redmayne) και Gerda Wegener (Alicia Vikander). Η LiliAlbe γεννήθηκε ως άντρας και τη δεκαετία του 1930, έμελλε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που έκανε εγχείρηση διόρθωσης φύλου όταν η διαδικασία αυτή βρισκόταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο.


Την ταινία ‘TheDanishGirl’ μπορείτε να απολαύσετε από 29 Ιανουαρίου σε όλα τα KCineplex. Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας: http://www.kcineplex.com/en/coming-soon/danish-girl/
 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!