«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» των αδελφών Πρεσνιακώφ

H παράσταση περιέχει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν. Παιδιά κάτω των 16 χρόνων πρεπει να έχουν την συναίνεση των γονιών τους.

Το Σατιρικό θέατρο με μια νέα ομάδα συνεργατών παρουσίασε το περασμένο Σάββατο για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, το πολυπαιγμένο παγκοσμίως σατιρικό αριστούργημα των Ρώσων Αδελφών  Πρεσνιάκοβ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη. Χρησιμοποιώντας την περιστροφική αλλά και ολόκληρη τη Σκηνή μέχρι και το εργαστήριο σκηνικών οι σκηνογράφοι Χάρης Καυκαρίδης και Μελίτα Κούτα δημιούργησαν ένα πραγματικό αεροδρόμιο. Οι βαλίτσες των επιβατών, υποψηφίων τρομοκραστών, να γυρίζουν πάνω στην περιστρεφόμενη ταινία του αεροδρομίου,  οι αστυνομικοί σκύλλοι να μυρίζουν τις βαλίτσες για να ανακαλύψουν την βόμβα, οι επιβάτες σε κατάσταση αμόκ, διότι θα χάσουν το ραντεβού τους, η σύζυγος κάποιου από τους επιβάτες δράττεται της ευκαιρίας να κάνει σεξ με τον εραστή της και τόσα πολλά που συμβαίνουν στη σκηνή που δεν περιγράφονται. Οι θεατές μένουν άφωνοι με αυτά που βλέπουν, διότι πραγματικά βλέπουν κάτι πρωτόγνωρο για τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου. Βλέπουν μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο νέος ταλαντούχος σκηνοθέτης Λέαντρος Ταλιώτης και που μόνο στις θεατρικές μεγαλουπόλεις μπορείς να δεις. 
Το έργο: 
Ο όρος απο μόνος του έχει ένα ισχυρό αντίκτυπο. Το έργο γράφτηκε στις αρχές του αιώνα μας όπου ο όρος τρομοκρατία αγγίζει κάθε φάσμα της πολιτικής ζωής όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Το εκπληκτικό με το έργο των αδελφών Πρεσνιάκοβ είναι το πόσο η τρομοκρατία αγγίζει την καθημερινότητά μας όπου ο παραλογισμός της βίας γίνεται μια επικίνδυνη πραγματικότητα. Μέσα από τις έξι σκηνές του έργου το σουρεαλιστικό χιούμορ των αδελφών Πρεσνιάκοβ φέρνει επί σκηνής γριούλες να συνωμοτούν για το δηλητηριασμό του γαμπρού τους,  την αυτοκτονία ενός υπαλλήλου στο δωμάτιο χαλάρωσης της εταιρείας που δουλεύει, αστυνομικούς να τραγουδούν το Mr President σε στιλ Μαίριλυν Μονρό και την ύπαρξη μιας βόμβας.
Το Σατιρικό θέατρο με ανανεωμένο θίασο και με την εμπειρία 32 χρόνων στα θεατρικά δρώμενα τολμά να παρουσιάσει ένα σύγχρονο και προκλητικό έργο. Οι συντελεστές της παράστασης μεταμορφώνουν την κεντρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης σε ένα χώρο αναμονής όπου η βόμβα μπορεί να σκάσει ανα πάσα στιγμή. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο τρομοκράτης ανάμεσά μας;
Τονίζουμε ότι η παράσταση περιέχει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν. Παιδιά κάτω των 16 χρόνων πρεπει να έχουν την συναίνεση των γονιών τους.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μετάφραση-Μουσική Επιμέλεια : Λέανδρος Ταλιώτης 
Σκηνογραφία : Paravan (Χάρης Καυκαρίδης, Μελίτα Κούτα)
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βικέντιος Χριστιανίδης
Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) :  Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Αντρέι Κρούπα, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Κούτσουμπας, Αθηνά Σάββα, Ήβη Νικολαΐδου, Άνδρια Ευαγόρου, Βασιλική Ανδρέου, Ανδρέας Καρούμπας, Ηλίας Ανδρέου και ο Στέλιος Θεοχάρους.
 
 

Δειτε Επισης

Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου!
Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τις Dona Amirotou και Katie Miltiadous & Band
Φιλανθρωπική εκδήλωση ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
«ΑνθίΖΩ» Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery Τετάρτη 17 Απριλίου, 18.00
Η έκθεση Purity, ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στη γκαλερί t.a.s.© στη Λεύκαρα, με 16 κύπριους καλλιτέχνες
Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης επιστρέφουν στην Κύπρο για Live εμφανίσεις
«Να είσαι εκεί»... στον οδικό έρανο της Πορείας Χριστοδούλας