Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Ιστορίες γυναικών: Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους πρωταγωνιστεί και η Πόπη Αβραάμ σκηνοθετεί

  21/09/2020 17:46
Ιστορίες γυναικών: Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους πρωταγωνιστεί και η Πόπη Αβραάμ σκηνοθετεί

Ιστορίες γυναικών: Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους πρωταγωνιστεί και η Πόπη Αβραάμ σκηνοθετεί

  21/09/2020 17:46
 

Με άρωμα γυναίκας έρχεται ο Οκτώβριος στα θεατρικά δρώμενα!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων (Ορφέας, Αντιγόνη, Οιδίποδας, Ολέθρια μηχανή), θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Από τις γνωστότερες ταινίες του είναι: Η πεντάμορφη και το τέρας και οι Τρομεροί γονείς (από το θεατρικό του έργο). Ανατρεπτικός, κηρύσσεται υπέρ των νεωτεριστικών ιδεών.

Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Κοκτώ πειραματίζεται και μεταφέρει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο, όπως στην “Παρέλαση” (Parade, 1917) σε σκηνικά Πικάσο και μουσική του Ερίκ Σατί (Satie) και “Το Βόδι πάνω στη Στέγη” (Le Boeuf sur le Toit, 1920) σε σκηνικά Ντυφύ και μουσική του Νταριούς Μιλώ (Milhaud).

Ο Ζαν Κοκτώ και η Εντίθ Πιάφ, σε ένα από τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας, διασταυρώθηκαν το 1940 όταν η Πιάφ ερμήνευσε αλησμόνητα τον Ωραίο αδιάφθορο, που ο Κοκτώ είχε γράψει ειδικά για εκείνη.

Αρκετά χρόνια μετά άλλες δύο εκρηκτικές, πολυσχιδής και πολυτάλαντες προσωπικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μεταφέρουν ξανά το διάσημο θεατρικό στο σανίδι!

Ίσως πρόκειται για τις πιο σαγηνευτικές, ερωτικές και ερωτεύσιμες παρουσίες της κυπριακής τηλεόρασης και θέατρου!

Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους πρωταγωνιστεί και η Πόπη Αβραάμ σκηνοθετεί.

Οι Ιστορίες γυναικών σε κείμενα Ζαν Κοκτώ και Ντάριο Φω, σκηνοθεσία Πόπης Αβραάμ και πρωταγωνίστρια την Βαλεντίνα Σοφοκλέους, ανεβαίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το Σάββατο 10, Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ και στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 22, Νοεμβρίου στις 7.30

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιαννακού, ενδυματολογία ο Αντρέας Παπαδόπουλος, ενώ συμμετέχει ο Παναγιώτης Χαραλάμπους.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Soldout tickets Πληροφορίες 99451071

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας