Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Η τέχνη εξακολουθεί ν’ ανθίζει

  28/04/2020 13:09
Η τέχνη εξακολουθεί ν’ ανθίζει

Η τέχνη εξακολουθεί ν’ ανθίζει

  28/04/2020 13:09
 
 

Οι επιμελήτριες τέχνης Κατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου τελειώνοντας τα μεταπτυχιακά τους στις ‘Τέχνες και Πολιτιστική Διαχείριση’ και ‘Ιστορία Τέχνης και Σχεδιασμού’ πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τη διαδικτυακή πλατφόρμα ‘Visual Space’ όπου οργανώνουν κι επιμελούνται την έκθεση με τίτλο ‘Art Still Flourishes’, η οποία ανοίγει για το κοινό τις 11 Μαΐου και διαρκεί μέχρι την 1η Ιουνίου, 2020.

Η τέχνη είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπου.

Είναι εξάλλου ο αρχαιότερος τρόπος έκφρασης της εξιστόρησης της ζωής του. Μέσα από καταστροφές και κακουχίες, η τέχνη κατάφερε να ανθίσει, να μεγαλουργήσει.

Η σημερινή κρίση της πανδημίας δεν πρόκειται να την υποτάξει. Αυτό είναι το μήνυμα, αλλά και το θέμα της έκθεσης. Με την πρωτοβουλία αυτή, καλλιτέχνες από όλα τα μέρη του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους, και οι φιλότεχνοι να επισκεφθούν από το σπίτι τους την έκθεση τέχνης με θεματολογία την κρίση των καιρών. Οι καλλιτέχνες θα μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα και τη δική τους αντίληψη για τον σημερινό κόσμο, μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.

Σε μια εποχή όπου οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, και τα μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι έκλεισαν, οι διοργανωτές αξιοποιούν τα ψηφιακά κανάλια για να διατηρήσουν την τέχνη ζωντανή.

Η τέχνη διαμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον. Η κρίση είναι παγκόσμιας εμβέλειας και είναι αδύνατο ο τρόπος έκφρασης να παραμείνει αναλλοίωτος. Οι αντιλήψεις, τα αισθήματα και οι προβληματισμοί του κάθε καλλιτέχνη για την κρίση που βιώνουμε, θα προβληθούν, θα αναδειχθούν, και σίγουρα θα συζητηθούν.

Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Θέλουμε να τον δούμε. Ίσως να χαράξουμε μια νέα διαδρομή. Το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί διαδικτυακά στην έκθεση από τις 11 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: patsalidouk@gmail.com

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας