Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί καλλυντικό προϊόν με την ονομασία Herbal shampoo BON Bio Organic & Natural Auroville Bylinny Sampon (Τύπος/Αρ. Μοντέλου:MD: May 2014, Use within: Apr 2016, Batch number/ Barcode: Άγνωστο).
Η χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρση είναι η Τσεχία και το προϊόν έχει χώρα προέλευσης την Ινδία. Το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου και δεν είναι σύμφωνο με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009.
`Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση , για συγκεκριμένο προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του το εν λόγω προϊόν να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν αυτό, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πριν 2 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μερτς επιτέθηκε ανοιχτά στη στρατηγική του Τραμπ απέναντι στο Ιράν-«Οι ΗΠΑ ξευτιλίζονται από την ιρανική ηγεσία»
Πριν 8 λεπτά| ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανησυχία για απαγόρευση εισόδου Τ/κ στην Τουρκία εκφράζει οργάνωση στα κατεχόμενα
Πριν 10 λεπτά| ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Στρασβούργο η υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας
Πριν 20 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Οι τρεις απόπειρες εναντίον του Τραμπ και πώς ο ίδιος τις εκμεταλλεύεται πολιτικά
Πριν 28 λεπτά| OMADA
Λουίς Ενρίκε: Η πρώτη φορά ήταν σαν ανακούφιση, τώρα είναι ένα κίνητρο να γράψουμε ιστορία
Πριν 30 λεπτά| OMADA
Έτοιμη να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν η Μπάγερν
Πριν 36 λεπτά| ΠΟΛΙΤΙΚΗ










