Αλλαγές στις τιμητικές πλακέτες των παικτών μετά τα όσα έγιναν με τον Κουρτουά

Οι περισσότεροι θυμόμαστε πέρυσι, τον Τιμπό Κουρτουά, να δηλώνει ότι πλέον ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι «στην σωστή πλευρά της ιστορίας», δήλωση που εξόργισε τους οπαδούς της Ατλέτικο με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν την τιμητική πλακέτα που έφερε το όνομα του Βέλγου κίπερ από το «Walk of legends». Με αφορμή λοιπόν αυτό το περιστατικό, αλλά και για να προλάβουν παρόμοια στο μέλλον, οι ιθύνοντες των «ροχιμπλάνκος» προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές αναφορικά σε αυτόν τον διάδρομο τιμής που υπάρχει έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Ανάμεσα σε αυτές τις τροποποιήσεις, είναι το όνομα του διαδρόμου, οι συνθήκες εγκατάστασής των πλακετών... και η δυνατότητα αφαίρεσής τους. Πιο συγκεκριμένα ο διάδρομος φιλοξενούσε παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε περισσότερους από 100 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της ομάδας κι ονομαζόταν μέχρι τώρα «Paseo de Leyendas», πλέον όμως θα αλλάξει σε «Paseo de los Playeres Centenarios», έτσι ώστε το νέο όνομα να αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτό που σκοπεύει να είναι αυτός ο χώρος, ένας τόπος αναγνώρισης σε όλους εκείνους τους παίκτες που σε κάποια σημείο της ιστορίας του συλλόγου φόρεσαν τη φανέλα του για συγκεκριμένο αριθμό αγώνων.

Επιπλέον τα αντικειμενικά και αριθμητικά κριτήρια διατηρούνται για να συμπεριληφθεί κάποιος σε αυτόν τον τιμητικό διάδρομο, είναι απαραίτητο να έχει παίξει τουλάχιστον 100 επίσημους αγώνες με την πρώτη ομάδα ανδρών ή γυναικών.

Όσοι παίκτες, ενώ είναι ενεργοί ή έχουν αποσυρθεί, κάνουν μειωτικές ή προσβλητικές δηλώσεις εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης ή των οπαδών της ή των οποίων η συμπεριφορά βλάπτει σοβαρά την εικόνα της Ατλέτικο, τότε θα μπορεί να προταθεί η αφαίρεση της πλακέτας είτε από τον ίδιο τον σύλλογο, είτε από την Κοινωνική Επιτροπή. Εάν επιβεβαιωθούν τα γεγονότα, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης ή διευκρίνισης και εάν αυτό δεν συμβεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, τότε η πλακέτα θα αφαιρείται!

Τους επόμενους μήνες, θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος έξω από το στάδιο, μια τοιχογραφία, όπου θα αναφέρονται οι πιο σημαντικοί παίκτες στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, τα αθλητικά τους προσόντα ή η αποφασιστική τους συμβολή στην εξύψωση της ομάδας. Ως εκ τούτου, για την ένταξη σε αυτή την τοιχογραφία θα ληφθούν υπόψη ποιοτικά κριτήρια και όχι καθαρά ποσοτικά κριτήρια που αφορά τον αριθμό των παιχνιδιών που παίζονται και είναι σημαντικό να υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των μελών της Κοινωνικής Επιτροπής.

Ομοίως, θα είναι απαραίτητο ο παίκτης να έχει τελειώσει οριστικά την αθλητική του καριέρα και επομένως να μην υπάρχουν ενεργοί παίκτες, ώστε πριν την ένταξη οποιουδήποτε, να γίνει μια αυστηρή και ήρεμη ανάλυση της προσφοράς του στην Ιστορία του συλλόγου.

Πηγή: gazzetta.gr