Τα διαβήματα της ΚΟΠΕ έπιασαν τόπο-Από νόμιμο αεροδρόμιο έρχονται οι Πορτογάλοι

Νέα τροπή πήρε το θέμα με την άφιξη της Εθνικής Πορτογαλίας από τα κατεχόμενα, αφού μετά τις ενέργειες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας, η αντίστοιχη ομοσπονδία της Πορτογαλίας ενημέρωσε ότι δεν θα αφιχθεί τελικά στην Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από την ομοσπονδία, οι Πορτογάλοι ενημέρωσαν την ΚΟΠΕ ότι θα έρθουν στην Κύπρο από νόμιμο αεροδρόμιο της Δημοκρατίας, απολογούμενοι μάλιστα στην ομοσπονδία για το ολίσθημά τους.

Ως εκ τούτου, το θέμα θεωρείται λήξαν και ο αγώνας, σε επίπεδο γυναικών, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 24 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Πορτογαλίας, είχε κλείσει εισιτήρια με Turkish Airlines, για να έρθει στην Κύπρο δύο μέρες πριν τον αγώνα, ενώ ζήτησε από πρόσωπο στις ελεύθερες περιοχές, να τους βοηθήσει να βρουν ξενοδοχείο κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, για να μείνουν μετά την άφιξή τους, όπως και μεταφορικό μέσο για την ημέρα του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απίστευτη πρόκληση Εθνικής Πορτογαλίας-Έκλεισαν εισιτήρια για Κύπρο μέσω Τύμπου

Αφότου το συγκεκριμένο πρόσωπο εξήγησε στους Πορτογάλους, πώς έχει η κατάσταση στην Κύπρο, αρνήθηκε να βοηθήσει την ομοσπονδία, η οποία στη συνέχεια απάντησε ότι κατανοεί και πως θα εξεύρει μόνη της ξενοδοχείο, ωστόσο επέμεινε για να την βοηθήσουν με μεταφορικό μέσο, ώστε να περάσουν από το οδόφραγμα την ημέρα του αγώνα.

Μόλις η ομοσπονδία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, προχώρησε σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ενημέρωσε την πρεσβεία της Πορτογαλίας, αλλά και τη δική μας πρεσβεία στην Πορτογαλία, καθώς επίσης και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αλλά και την ίδια την Ομοσπονδία της Πορτογαλίας.

Ως εκ τούτου, οι άμεσες ενέργειες της ΚΟΠΕ, έφεραν ταχύτατα αποτέλεσμα και το πρόβλημα θεωρείται λήξαν.