Τριπλό ραντεβού με την ιστορία-Ρίχνονται στη μάχη Απόλλων, ΑΕΚ και Ομόνοια

Ραντεβού με την ιστορία τους έχουν το βράδυ της Πέμπτης, Απόλλωνας, Ομόνοια και ΑΕΚ, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να πάρουν προκρίσεις σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, στο ΓΣΠ, ο Απόλλωνας αναμετράται με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Αμφότερες, οι δύο ομάδες, που αποκλείστηκαν σε προηγούμενους γύρους από τη Μακάμπι Χάιφα, θέλουν να πάρουν τη νίκη, που θα σημάνει και το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους στη δεύτερη τη τάξη διασυλλογική διοργάνωση. 

Οι πρωταθλητές Κύπρου, με σύμμαχο τον κόσμο τους, αλλά και με τον Νταβίντ Καταλά στον πάγκο, θέλουν να πετύχουν τη νίκη, που θα τους δώσει μεγάλες πιθανότητες ενόψει του επαναληπτικού, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε επτά βράδια. 

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών, δούλεψε στον τομέα της ψυχολογίας, ώστε να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, μετά την έλευσή του στην Κύπρο, ενώ προσπάθησε να βάλει μικρές πινελιές από τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του, στο παιχνίδι της. 

Το πιθανότερο σενάριο, είναι ο Απόλλωνας να αγωνιστεί με τον Γιοβάνοβιτς στο τέρμα, τους Ρομπέρζ και Πέιμπερνς στο κέντρο άμυνας, με τους Καμπράλ και Χαμάς να είναι στα άκρα. 

Στο κέντρο θα παίξουν οι Χάμπος, Κολ και Σαχάρ, ενώ η τριπλέτα στην επίθεση αναμένεται να απαρτίζεται από τους Γιάνγκα, Πίττα και Ογκεντά. 

Στη Σλοβακία η ΑΕΚ

Εκτός έδρας δίνει το πρώτο της παιχνίδι για πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης η ΑΕΚ, η οποία αναμετράται με την Ντίπρο-1 στην ουδέτερη έδρα της ομάδας στη Σλοβακία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Οι Λαρνακείς, μετά την επιτυχία απέναντι στην Παρτιζάν, θέλουν να κερδίσουν και τους Ουκρανούς, κλειδώνοντας θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. 

Η Ντνίπρο ωστόσο, είναι μια άγνωστη ομάδα, αφού έχει να δώσει επίημο αγώνα από τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω του πολέμου και είναι άγνωστο το πως θα παραταχθεί. Δύσκολη ήταν και η μελέτη της από τον προπονητή της ΑΕΚ, Χοσέ Λουίς Όλτρα, αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμα παιχνίδια για να παρακολουθήσει. 

Σε ότι αφορά στην ενδεκάδα, δεν αναμένονται πολλές αλλαγές, συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στην Παρτιζάν. 

Ως εκ τούτου, ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, ο Ροσάλες δεξιά, ο Εγγλέζου αριστερά και ο Μιλίτσεβιτς με τον Κύπρο Χριστοφόρου στα στόπερ. 

Στο κέντρο θα παίξουν οι Σανχούρχο, Λέδες και Τρισκόφσκι, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Φαράζ, Γκιουρσκο και Λόπες.

Για το καλύτερο δυνατό στο Βέλγιο η Ομόνοια

Πολύ δύσκολο είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει η Ομόνοια για να μπει στους ομίλους, αφού η ομάδα του Νιλ Λένον θα αναμετρηθεί με την βελγική Γάνδη, στο Γκελάμκο Αρένα.

Οι πράσινοι, στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους στη χρονιά, θέλουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισεις στον επαναληπτικό.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού, παρακολούθησε τους Βέλγους και έχει πλήρη εικόνα ως προς το τι θα αντιμετωπίσει, ενώ ενημερώθηκε και από το νέο απόκτημα της ομάδας, Ρόμαν Μπέζους, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του Βελγίου. 

Σίγουρα, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους πράσινους απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, η οποία στην έδρα της με τον κόσμο της γίνεται πανίσχυρη, ωστόσο έχει τις πιθανότητές της για πρόκριση. 

Στο τέρμα θα είναι ο Φαμπιάνο, δεξιά ο Mάθιους, αριστερά ο Λέζιακς και στο κέντρο άμυνας Μίλετιτς και Παναγιώτου. 

Στο κέντρο θα παίξουν οι Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Μπέζους και Μπρούνο ενώ στην επίθεση θα είναι οι Κακουλής και Μάταβζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίζει τα ρέστα του στη ρεβάνς με Σαρφό και Σωφρόνη ο ΑΠΟΕΛ