Έγραψε ιστορία η «αργυρή» Κατερίνα, τέταρτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε και πάλι το θαύμα της!

Η σπουδαία αυτή πρωταθλήτρια για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ανεβαίνει στο βάθρο και αυτή τη φορά στο δεύτερο σκαλί.

Έκανε φετινό ρεκόρ με 4,75μ. και εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο, για να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (γυναίκα ή άνδρας) με τέσσερα μετάλλια στον στίβο σε μία διοργάνωση, αλλά και η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ γενικότερα με τέσσερα μετάλλια στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Κατερίνα Στεφανίδη: Ο αγώνας

Η Κατερίνα ξεκίνησε από τα 4,40μ. και έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο άλμα, το οποίο βοήθησε και στην ψυχολογία της εν όψει της συνέχειας του τελικού.

Σε αυτό το ύψος μόνο η Νορβηγή Ρέτζιους δεν τα κατάφερε και 11 συνέχισαν στα 4,55μ., με την Μοζέρ να... λαχταρά και να περνά με το τρίτο της άλμα.

Στα 4,55μ. η Στεφανίδη έκανε άλλο ένα εντυπωσιακό άλμα και με μόλις δύο άλματα πήγε ξεκούραστη στα 4,65μ., όπου θα γινόταν το μεγάλο ξεκαθάρισμα για τα μετάλλια.

Συνολικά οκτώ αθλήτριες πέρασαν αυτό το άλμα και συνέχισαν στα 4,65μ. (Στεφανίδη, Σούτεϊ, Μοσέρ, Χολμ, Μούρτο, Μπονέν, Κόντερι, Μπρούνι).

Στα 4,65μ. η Στεφανίδη βρήκε τον πήχη, ωστόσο αυτός της έκανε το χατίρι και παρά την αναπήδησή του, έμεινε στη θέση του!

Τεράστιας σημασίας πέρασμα με την πρώτη προσπάθεια που θα έπαιζε ρόλο σε αυτό το ύψος, για την διεκδίκηση των μεταλλίων. Μόνο η Σούτεϊ κατάφερε να περάσει (εκτός της Κατερίνας) με την πρώτη προσπάθεια.

Μόνο τρεις το πέρασαν (Κατερίνα, Σούτεϊ, Μουρτό) και η Κόντερι που αποφάσισε να πάει για ένα άλμα στα 4,70μ. Μόλις το έκανε, απέτυχε και η Στεφανίδη ήταν σίγουρα στο βάθρο.

Στα 4,70μ. η Κατερίνα πέρασε άνετα με το πρώτο άλμα και ισοφάρισε την φετινή της επίδοση, έχοντας τη σιγουριά ενός μεταλλίου. Σούτεϊ και Μούρτο που ήταν σίγουρες στο βάθρο πλέον, έκαναν άκυρο το πρώτο άλμα και αποφάσισαν να πάνε για δύο στα 4,75μ.

Η Κατερίνα πήρε... φόρα και πέρασε με την πρώτη και τα 4,75μ., όπως το ίδιο έκαναν και οι δύο αντίπαλές της, που ωστόσο εξακολουθούσαν να είναι πίσω της μιας και η Στεφανίδη δεν είχε άκυρο στον αγώνα.

Έτσι η μάχη για το χρυσό θα κρίνονταν στα 4,80μ. Εκεί η Κατερίνα έριξε τον πήχη στην πρώτη προσπάθεια, με την Μούρτο να κάνει την ανατροπή και να περνάει με την πρώτη τα 4,80μ. και να έχει το χρυσό στα χέρια της, κάνοντας εθνικό ρεκόρ Φινλανδίας.

Η Σούτεϊ απέτυχε στα 4,80μ. και έμεινε στο χάλκινο μετάλλιο, με την Κατερίνα και την Φινλανδή να μένουν να παλεύουν για το χρυσό στα 4,85μ.

Η Στεφανίδη δεν το πέρασε και έτσι πήρε το αργυρό μετάλλιο, με την Μούρτο να πετάει πάνω από τα 4,85μ. σημειώνοντας δεύτερο εθνικό ρεκόρ στον τελικό.

Η κατάταξη του τελικού

Μούρτο (Φινλανδία) 4,85μ.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 4,75μ.

Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,75μ.

Χολμ (Δανία) 4,55μ.

Μόζερ (Ελβετία) 4,55μ.

Μπονέν (Γαλλία) 4,55μ.

Μπρούνι (Ιταλία) 4,55μ.

Κόντερι (Μ.Βρετανία) 4,55μ.

Κουκ (Μ.Βρετανία) 4,40μ.

Σεβριέ (Γαλλία) 4,40μ.

Λαμπέλα (Φινλανδία) 4,40μ.

Ρέτζιους (Νορβηγία) 4,25μ.

Πηγή: gazzetta.gr