Έτοιμη για τ' αστέρια η Μπενφίκα-Θρίλερ με νικήτρια τη Μακάμπι στο Ισραήλ

Η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου επικράτησε 2-0 στην Πολωνία της Ντιναμό Κιέβου και βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Προβάδισμα η Μακάμπι, όλα ανοιχτά για Πλζεν, Καραμπάκ.

Μπενφίκα για ομίλους!

Η Μπενφίκα μια ανάσα από τ' αστέρια! Η ομάδα του Βλαχοδήμου επικράτησε 2-0 στο Λοντζ της Ντιναμό Κιέβου και πλησίασε τους ομίλους του Champions League. Oι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πιο ουσιαστικοί και πέτυχαν την πέμτπη νίκη σε ισάριθμα φετινά ματς. Στο 9ο λεπτό ο Ζιλμπέρτο άνοιξε το σκορ και στο 37΄ο Γκονσάλο Ράμος διαμόρφωσε το 2-0. Εξαιρετικός ο Βλαχοδήμος, είχε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Καραβάεβ και Μπεσέντιν.

«Όρθια» η Πλζεν, ανοιχτοί οι λογαριασμοί με Καραμπάγκ στη ρεβάνς

Απόλυτη ισορροπία στα μισά του δρόμου για Καραμπάγκ και Βικτόρια Πλζεν. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και θα λύσουν τις διαφορές τους στην Τσεχία με όφελος το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, μετά την πρώτη «μάχη» που έληξε χωρίς σκορ. Αν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να νιώθουν σε πλεονεκτική θέση, πάντως, αυτοί είναι οι Τσέχοι, οι οποίοι αντιστάθηκαν μέχρι τέλους και κράτησαν το μηδέν παρά τις αρκετές τελικές των Αζέρων (13, 8 στην εστία), έχοντας ως αβαντάζ και την έδρα τους στη ρεβάνς.

Προβάδισμα η Μακάμπι

Συναρπαστικό ματς στη Χάιφα, με τη Μακάμπι να παίρνει τη νίκη 3-2 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Ο Πιερό άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, όμως ο Αστέρας πίεσε, δημιούργησε φάσεις και σε 12 λεπτά έκανε την ανατροπή. Στο 27' ο Πέσιτς με τη βοήθεια της τύχης από το σουτ του Κατάι ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κανγκά στο 39' με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 2-1. Ωστόσο, η Μακάμπι ήθελε ένα δεκάλεπτο για να φέρει τα πάνω - κάτω. Στο 51' ο Πιερό ισοφάρισε και στο 61' ο Τσερί διαμόρφωσε το 3-2.

Πηγή: gazzetta.gr