Οι εξηγήσεις του Κίρζη για το διαζύγιο με Τσόρνιγκερ και η παρουσίαση Καταλά

To νέο του προπονητή, Νταβίντ Καταλά, παρουσίασε στο φίλαθλο κοινό του Απόλλωνα, ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Κίρζης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να επιλέξει τον Ισπανό ως τον διάδοχο του  Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.  

Αναλυτικά τα όσα λέχθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη:

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης: «Όπως ξέρετε όλοι τα τελευταία χρόνια ο Απόλλων έχει πολύ ψηλούς στόχους και στάνταρ. Μετά την αποχώρηση του κ. Τσόρνιγκερ αποφασίσαμε ότι ο καταλληλότερος για να αναλάβει την ομάδα μας είναι ο κ. Νταβίντ Καταλά. Τον γνωρίζετε από την πολύχρονη παρουσία του ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αλλά και από την πορεία του ως προπονητής στην ομάδα της Λάρνακας. Οι λόγοι που μας ώθησαν ως διοίκηση να πάρουμε αυτή την απόφαση είναι γιατί ο Νταβίντ γνωρίζει και πιστεύει πάρα πολύ την ομάδα μας και ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Είναι ένας νεαρός και πολύ φιλόδοξος προπονητής και αυτή τη δίψα θέλουμε να μεταφέρει στην ομάδα και τους παίκτες μας. Όλοι ως φίλαθλοι μας άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο που έπαιζε επί εποχής του η ΑΕΚ και είναι κάτι που θέλουμε να δούμε ξανά στον Απόλλωνα, όχι μόνο να κερδίζουμε τους βαθμούς αλλά να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Ξέρει καλά ότι δεν είναι εύκολο το έργο του αλλά επίσης ξέρει ότι υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για να πετύχει. Υπάρχει ένα μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο το οποίο έχει ανακαινιστεί και φέτος. Θα είναι ο πρώτος προπονητής ο οποίος θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο γήπεδο και θα έχει την υποστήριξη χιλιάδων οπαδών του Απόλλωνα. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι ότι καλύτερο στη νέα χρονιά».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Νταβίντ Καταλά: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα και ειδικά τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Αντιλαμβάνομαι ότι η ομάδα προέρχεται από μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά, ενθουσιάστηκα όταν ενδιαφέρθηκε ο Απόλλωνας. Ξέρω τις προσδοκίες των οπαδών και του κλαμπ. Δεν φοβάμαι, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Πιστεύω πω είμαι ο κατάλληλος για να συνεχίσει ο Απόλλωνας στο δρόμο των επιτυχιών. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση».

Ακολούθησαν ερωτήσεις:

Ερώτηση στον κ. Νίκο Κίρζη για το αν θα γίνει 2ος μίνι προγραμματισμός: «Αν έπρεπε να κάνουμε δεύτερο προγραμματισμό, δεν θα ήταν εδώ ο συγκεκριμένος προπονητής. Είπα προηγουμένως ότι ο προπονητής πιστεύει στο ρόστερ που υπάρχει».

Ερώτηση στον κ. Καταλά για τις αδυναμίες που εντοπίζει στην ομάδα: «Δεν είναι σωστό να μιλήσω τώρα για τις αδυναμίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να δουλέψουμε σαν τρελοί για να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Προς τον κ. Καταλά, για το τι θα αλλάξει στον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα: «Θέλω να φέρω κάποιες δικές μου ιδέες. Θέλω να κρατήσω την ομάδα και να την συνδυάσω με τις νέες ιδές που φέρω στην ομάδα. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα».

Για τον κ. Καταλά, για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του: «Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλές. Ότι μπορώ να πετύχω από το χέρι μου θα το κάνω για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θα δίνω πάντα το 100% για να βοηθήσω την ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρουσιάζει τον Καταλά πριν τους αγώνες με Ολυμπιακό ο Απόλλωνας