Στόχος ο τελικός για Φωτοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Την πρόκριση στον τελικό, στοχεύει η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία αγωνίζεται σήμερα το πρωί στο αγώνισμα του άλματος σε μήκος γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, η Φωτοπούλου θα βρίσκεται στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του άλματος σε μήκος, πραγματοποιώντας τρίτη τις προσπάθειές της. Όπως αναφέρεται, και τα δύο προκριματικά γκρουπ, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, θα αρχίσουν στις 10:50 το πρωί (ώρα Κύπρου).  

Στόχος της Φωτοπούλου είναι να πηδήξει πάνω από τα 6,75μ., όριο που δίνει απευθείας πρόκριση για τον τελικό της Τετάρτης, αλλιώς θα πρέπει να κάνει άλμα που θα περιλαμβάνεται στα 12 καλύτερα και των δύο προκριματικών γκρουπ.

Στο άλμα σε μήκος γυναικών θα λάβουν μέρος 24 αθλήτριες, με τη Φίλιππα Φωτοπούλου να έχει φέτος την 7η καλύτερη επίδοση (6,79μ.).

Όπως αναφέρεται, φαβορί φαίνεται να είναι η Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο, με 7,12μ., η οποία δεν έχασε μεγάλο τελικό τα τελευταία χρόνια, αφού είναι η κάτοχος του τίτλου από το Βερολίνο το 2018, είναι δύο συνεχόμενες φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2019 στην Ντόχα και φέτος στο Όρεγκον, ενώ το 2021 κατέκτησε και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο. Η Μιχάμπο θα βρίσκεται στο γκρουπ της Φωτοπούλου.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ