Δήλωσε τις μεταγραφές της πλην του Κουντέ η Μπαρτσελόνα

Το θρίλερ αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των νέων αποκτημάτων της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της La Liga έλαβε σχεδόν τέλος, με τους Καταλανούς να προλαβαίνουν και να τους δηλώνουν όλους πλην του Ζιλ Κουντέ.  

Η κίνηση της Μπαρτσελόνα να ολοκληρώσει την πώληση του 24,5% των Barca Studios και να κερδίσει το ποσό των 100.000.000 ευρώ ήταν καθοριστική, αφού χάρη σε αυτό το αντίτιμο άρχισε τις εγγραφές των νέων παικτών της για να μπορέσει να τους συμπεριλάβει στο ρόστερ της.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή (12/8), με τα ισπανικά μίντια να αποκαλύπτουν πως οι μπλαουγκράνα πρόλαβαν και δήλωσαν τέσσερα από τα νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα παραμονή της πρεμιέρας τους στην La Liga.

Πρόκειται για τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Ραφίνια, Φρανκ Κεσιέ και Αντρέας Κρίστενσεν, που δηλώθηκαν στο... παρά ένα από τους διοικούντες τον καταλανικό σύλλογο στην La Liga και έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο σαββατιάτικο ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Ράγιο Βαγεκάνο (13/8, 22:00, Novasports 1HD, LIVE από SPORT24).

Σε αντίθεση με τους τέσσερις προαναφερθέντες, η "Μπάρτσα" δεν πρόλαβε να δηλώσει τον Ζιλ Κουντέ, ούτε τους Ουσμάν Ντεμπελέ και Σέρτζι Ρομπέρτο που ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαιά τους, κάτι που σημαίνει πως η αγωνία παρατείνεται αναφορικά με τη συμμετοχή τους στις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου.

Το ευχάριστο πάντως για την Μπαρτσελόνα είναι πως με τη βαθιά οικονομικη ένεση στα ταμεία της, μπορεί πλέον να υπογράψει παίκτες σύμφωνα με τον κανόνα 1/1 (και όχι με το 1/4 ή 1/3 που ίσχυε μέχρι πρότινος), κάτι που σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να ξοδεύει ένα ευρώ από τη στιγμή που βάζει το ίδιο ποσό στα ταμεία της.

Πλέον, αναζητεί λύσεις για να δηλωθούν και οι Κουντέ, Ντεμπελέ και Ρομπέρτο, με τους μπλαουγκράνα να αναμένουν άμεσα εξελίξεις στις υποθέσεις των Φρένκι ντε Γιονγκ, Ντεστ, Μπρέιθγουεϊτ και Ουμτιτί για να ανοίξει ο δρόμος και να δηλωθούν στην Liga όλοι οι παίκτες στους οποίους υπολογίζει για τη φετινή σεζόν ο Τσάβι.

Πηγή: sport24