ΒΙΝΤΕΟ: Νταμπό και Βα πλήγωσαν την Ομόνοια και έδωσαν το Σούπερ Καπ στον Απόλλων

Σπουδαίο παιχνίδι διεξήχθη στην ΑΕΚ Αρένα, με νικητή τον Απόλλωνα, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας και κατέκτησε το Σούπερ Καπ. 

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις, δοκάρια και κόκκινη κάρτα η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ, με τους Νταμπό και Βα, και να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. 

Ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στο 12'. Συγκεκριμένα, μετά από λανθασμένη πάσα από τον Μίλετιτς στον Μπασιρού, από πλάγια στη άμυνα στο χώρο του κέντρου και κέρδισε την μπάλα ο Κολ, ο οποίος έδωσε την μπάλα στον Νταμπό ακολούθως αυτός έκανε το 1-0 στο παιχνίδι. 

Ο Νταμπό με συρτό σουτ, εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. 

Την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του έχασε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας, μετά από χαμένο πέναλτι του Ψύχα.

Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των  καθυστερήσεων, ο Μαυρίας πάτησε στην περιοχή της Ομόνοιας και ακολούθως ανατράπηκε από τον Φαμπιάνο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χρυσοβαλάντης Θεουλή έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Ψύχα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι.

Ωστόσο, ο Κύπριος άσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Φαμπιάνο έπεσε στο σωστό σημείο και απέκρουσε το πέναλτι. 

Τρομερή ευκαιρία έχασε στο 64' της αναμέτρησης, η Ομόνοια ώστε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.   

O Μπεζούς στην καρδιά της περιοχής του Απόλλωνα, μετά από κεφαλιά πάσα του Γιούστε, έκανε το ανάποδο ψαλίδι, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δημητρίου. 

Στο 73' ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Μπα και Πίττας συνεργάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να δίνει την μπάλα στον Βα, ο οποίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο.

Στο 79' η Ομόνοια είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Γιούστε αυτή τη φορά, σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέζιακς.

Ο Απόλλωνα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού ο Φιλιώτης, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, μετά από φάουλ στον Μπεζούς.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Απόλλωνας: Δημητρίου, Φιλιώτης, Αρτυματάς, Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ, Σαχάρ, Βα, Ψύχας, Νταμπό, Γιάνγκα

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μάθιους, Μίλετιτς, Λανγκ, Γιούστε, Λέτσιακς, Χαραλάμπους, Μπασιρού, Μπρούνο, Μάταβζ, Κακουλλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ