Ανακοίνωσε τον Εζεκιέλ Χέντι ο Απόλλωνας

Tην καταρχήν συμφωνία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Εζεκιέλ Χέντι, υπό τη μορφή δανεισμού αλλά με το δικαίωμα απόκτησης του το καλοκαίρι, ανακοίνωσε ο Απόλλωνας.   

Πρόκειται για 29χρονο επιθετικό από τη Νιγηρία, ο οποίος τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Μίλαν. 

Η ανακοίνωση 

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Εζεκιέλ Χέντι (13/05/1993) υπό τη μορφή δανεισμού για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 με δικαίωμα απόκτησης του το καλοκαίρι του 2023.

Ο 29χρονος γεννήθηκε τον Μάιο του 1993 στη Νιγηρία κι αγωνίζεται στη γραμμή της επίθεσης. Ο Χέντι έφτασε στην Ευρώπη το 2012 για λογαριασμό της Μίλαν όπου αγωνίστηκε στη Β’ ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 πετυχαίνοντας 10 τέρματα σε 22 συμμετοχές.

Για τα επόμενα τριάμισι χρόνια ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως δανεικός στις Σπέτσια, Περούτζια, Γκόριτσα και Ολίμπια Λουμπλιάνας με τη Σλοβένικη ομάδα να ενεργοποιεί τη ρήτρα αγοράς αποκτώντας τα δικαιώματά του από τη Μίλαν το καλοκαίρι του 2015. Συνολικά πέτυχε 19 τέρματα σε 57 συμμετοχές.

Τον Φεβρουάριο του 2016 η Λοκομοτίβ Μόσχας δαπάνησε το ποσό των €5,500,000 για να τον αποκτήσει από την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Τον επόμενο Ιανουάριο ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ομάδα των ΗΑΕ, Μπάνιγιας, υπό τη μορφή δανεισμού όπου πέτυχε πέντε γκολ σε 12 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή στην Ουγγρική Βιντεοτόν όπου αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια πετυχαίνοντας πέντε γκολ ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν πήγε με τη μορφή δανεισμού στην Ακαδημία Πούσκας στην οποία σκόραρε έξι γκολ σε 17 συμμετοχές.

Στη συνέχεια ο Νιγηριανός επιθετικός αγωνίστηκε ως δανεικός στην Όσιγιεκ στην οποία σημείωσε πέντε γκολ σε 22 συμμετοχές. Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην Πούσκας όπου σε 13 συμμετοχές σκόραρε ακόμη επτά γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή στη Σλόβαν Μπρατισλάβας με την οποία σε 62 συμμετοχές πέτυχε 21 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2022 ο ποδοσφαιριστής πήγε ως δανεικός στην Αλ Χαζέμ με την οποία αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια.

Ο Εζεκιέλ Χέντι στην πλούσιά του καριέρα κατέκτησε με τις ομάδες που αγωνίστηκε ανάμεσα σ’ άλλα τέσσερα πρωταθλήματα (δύο Σλοβακίας, ένα Σλοβενίας κι ένα Ουγγαρίας) και τρία Κύπελλα (δύο Σλοβακίας και ένα Ρωσίας).

Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων και θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: