Αγχωτικός ΑΠΟΕΛ κράτησε το μηδέν και έφυγε με την πρόκριση από το Καζακστάν

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ κατάφερε να πάρει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος με ασπίδα το 1-0 του πρώτου αγώνα, παρέμεινε στο 0-0 εκτός έδρας κόντρα στην Κιζιλζάρ για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. 

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι γαλαζόκιτρινοι διατήρησαν το μηδέν παθητικό και χωρίς να στείλουν την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση χάρη στο τέρμα που πέτυχε πριν από μια βδομάδα στο ΓΣΠ ο Γιώργος Εφραίμ. 

Η ομάδα της Λευκωσίας θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ μια εκ των Τζουργκάρνεν και Σέπσι, με τους Σουηδούς να έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκρισης, καθώς στον πρώτο αγώνα κέρδισαν με 3-1 τους Ρουμάνους. 

Το προφίλ του αγώνα:

Δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα οπ ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έψαξε το γρήγορο γκολ, ώστε να απελευθερωθούν τα πόδια των ποδοσφαιριστών, ωστόσο μόλις στο πέμπτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάριο Ηλία, ο οποίος πλάσαρε στα χέρια του τερματοφύλακα της Κιζιλζάρ.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί την αξιοσημείωτη ευκαιρία. 

Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι βρήκαν οι γηπεδούχοι στο 63', με τον Καρσάκεβιτς με κεφαλιά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς. 

Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας η συνέχεια της αναμέτρησης, το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0. 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Κιζιλζάρ: Lobantsev, Gurman, Karshakevich, Bushman, Lobzhanidze, Yakovlev, Tapalov, Koné, Podio, Mužek, dos Santos

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Τσεπάκ, Κρέσπο, Ηλία (76΄ Μπλουμ), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (68΄ Βιγιαφάνες), Σαρφό, Κονσταντίνοφ, Ντογκαλά (68΄ Εφραίμ)