Σήκωσε το γάντι και πέρασε στην αντεπίθεση ο Κίρζης για Τσόρνιγκερ

Το διαζύγιο με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζη, μιλώντας στον Super Sport FM. Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας της Λεμεσού, οι σχέσεις στο Κολόσσι, δεν ήταν οι καλύτερες. 

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρώην προπονητή μας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περσινής περιόδου. Το σκεπτικό δεν είναι ένα, υπάρχαν διάφοροι λόγοι. Θα μας πείτε γιατί δεν το κάνατε πέρσι; Υπήρχαν οι δέκα αγωνιστικές που η ομάδα ήταν μακριά από τη νίκη, όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά, ήρθαμε όλοι κοντά, στηρίξαμε την ομάδα και τον προπονητή, έτσι πετύχαμε τον στόχο μας. Πιστεύαμε ότι τα θέματα που υπήρχαν στο σύνολο θα διορθώνονταν, με αποτέλεσμα να γίνουν χειρότερα τον τελευταίο καιρό. Οι σχέσεις στο Κολόσσι, δεν ήταν οι καλύτερες».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κίρζης, «η διοίκηση αυτή στηρίζει τους προπονητές της, το κάναμε στο παρελθόν και συνεχίζουμε. Όταν βλέπουμε κάποια βελτίωση προχωράμε μπροστά, με τούτο το σκεπτικό «κρατήσαμε» τον κ. Τσόρνιγκερ. Θέλαμε να συνεχίσει η ομάδα από την ενότητα που είχε τον τελευταίο μήνα που πήραμε το πρωτάθλημα, και όχι να επανέλθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα. Όταν είδαμε το παιχνίδι στη Χάιφα, παρουσιαστήκαμε κακοί και ανέτοιμοι, αυτό μας πείραξε πολύ. Στο δεύτερο ματς φάνηκε η διαφορά στη βελτίωση μας. Ο τρίτος λόγος είναι, όταν παίζει ο Απόλλωνας με τη Μακάμπι Χάιφα, δε μπορούμε να «κυνηγάμε» με τη μία νίκη στα δέκα παιχνίδια. Όταν ο ίδιος δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες κόντρα στους «πράσινους», εγώ πως να τον εμπιστευτώ; Δεν είμαστε 50 χρόνια πίσω, δεν το δέχομαι. Την περσινή περίοδο μείναμε έξω από τη Ζίλινα, όμως υπήρχαν προβλήματα και δώσαμε πίστωση χρόνου στον τεχνικό μας, όμως τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες.».

«Προετοιμαζόμαστε για το Super Cup. Έρχεται ο Νταβίντ Καταλά για να αναλάβει την ομάδα. Ζητούμε από τον κόσμο τη στήριξη του, για να φτάσουμε ψηλά. Ας μας πιστέψει ο κόσμος, το λέω με παράπονο, η διοίκηση κάνει προσπάθεια μόνο για το καλό του Απόλλωνα. Το πρωτάθλημα μας το έδωσε η ενότητα. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί στο νέο ξεκίνημα».

Το σκεπτικό της συμφωνίας με Καταλά: «Όταν ήταν στην ΑΕΚ έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, είναι γνώστης της πραγματικότητας, είναι φιλόδοξος, ενώ διατηρεί ένα προφίλ που θέλουμε για το ποδόσφαιρο που μας έλειψε να δούμε στο γήπεδο. Για το Super Cup, στον πάγκο θα καθίσει ο κ. Μακρίδης».