Όταν περιμένεις παικταράδες και σου έρχεται η… έρευνα ελβετικού σάιτ

Έρευνα ελβετικού σάιτ έδειξε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε βαθμούς από τις ελληνικές ομάδες και η Μπενφίκα 13 θέσεις πάνω από τη Λίβερπουλ. Μια παραλλαγή του «τι περιμένεις» και «τι σου έρχεται»…

Το all time ranking ενός ελβετικού σάιτ σε αντιδιαστολή με το «47 μόνοι μας 39 όλοι τους» που έχει γίνει… καραμέλα και επανήλθε στο προσκήνιο μπας και συσπειρωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού που σηκώνει κεφάλι και βλέπει Κορμπεράν.

Τα δικά μας, δικά μας, τα δικά σας, δικά μας. Αιώνιο μότο που ακολουθεί τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Το διαπιστώνουμε σε κάθε τομέα ύπαρξης του συγκεκριμένου σωματείου. Ήρθε η στιγμή να το ξαναδούμε και σε αναλύσεις που αφορούν τους εγχώριους τίτλους και την παρουσία στις εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Προφανώς και το συμπέρασμα που εξάγεται διαχρονικά σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ένα: Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο. Ούτε θα αποκτήσει. Κάτι Ρεάλ που κατακτούν τα ευρωπαϊκά, απλά ευνοούνται και αδικείται η ομάδα του λιμανιού. Αλλιώς κι εκεί «ποια Ρεάλ» θα ήταν η φράση που συνοδεύει τις αναφορές.

Είχαμε λοιπόν τα εξής γεγονότα: Πρώτα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππάς, με ανάρτησή του στα social media ειρωνευόταν τους εγχώριους τίτλους των υπόλοιπων ομάδων, εκθειάζοντας το… μεγαλείο του ΟΣΦΠ.

Η αναφορά του ξεκινούσε με το «τροφή για σκέψη», συμπληρώνοντας το πότε πήρε ο Ολυμπιακός το 20ο του πρωτάθλημα επειδή 20 έχει ο Παναθηναϊκός, πότε πήρε το 12ο επειδή 12 έχει η ΑΕΚ κ.ο.κ.

Το σωστό ερώτημα και κυρίως θα είχε ενδιαφέρον η εξήγηση, δεν είναι το «πότε» αλλά το «πώς». Σε κάθε περίπτωση, αυτό ήθελε να πει το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτό έκανε. Ακολούθησε μια αναφορά με το all time ranking από το… swissfootballdata. Το… ποιο, θα πείτε; Έχει και 5.235 followers στο Twitter, αξιόπιστο φαίνεται…

Σύμφωνα με το swissfootballdata λοιπόν που έγινε σημαία σήμερα προς ανύψωση ηθικού, οι «ερυθρόλευκοι» είναι ψηλότερα απ’ τις άλλες ελληνικές ομάδες. Άκρως αξιόπιστο μπορεί να πει κανείς, ειδικά αν εντοπίσει στοιχεία όπως το γεγονός πως η Μπενφίκα είναι 13 θέσεις πάνω απ’ τη Λίβερπουλ. Είστε από αυτούς που πιστεύετε ότι η Λίβερπουλ είναι μεγαλύτερο κλαμπ; Δεν είχατε μπει στο swiss…

Πανζουρλισμός στις προπαγανδιστικές γωνιές του τόπου. Ευκαιρία που δε γινόταν να την αφήσουν να πάει χαμένη. Έλα όμως που δεν αντιλαμβάνονται πως μπερδεύονται. Γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να είναι και αυτή του Καραπαππά αλλά και αυτή του UEFA ranking.

Αν μετρούν οι τίτλοι τους οποίους ανέφερε ο αντιπρόεδρος για τα εγχώρια πρωταθλήματα, τότε ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για Ευρώπη. Απ’ τη στιγμή που εκεί δεν υπάρχουν ελληνικοί τίτλοι παρά μόνο στη φαντασία του Καρεμπέ, προφανώς και τη διαφορά την κάνει το πόσο μακριά έχει φτάσει το κάθε κλαμπ. Άρα δεν μπορεί να αναφέρεται απλά ένα ranking που οφείλεται όχι στις επιτυχίες των ομάδων, αλλά ουσιαστικά στις παρουσίες. Λογικό λοιπόν να είναι ο Ολυμπιακός πρώτος καθώς έχει τις σερί εμφανίσεις των τελευταίων δεκαετιών κυρίως στο ChampionsLeague. Με όποιο τρόπο κι αν επιτεύχθηκαν αυτές.

Αν πάλι μετρά η συνέπεια και η συνέχεια στην παρουσία, ακόμη κι αν αυτή συνοδεύεται από «όσες φορές φάγαμε επτά γκολ εμείς, δεν έχετε φάει όλοι οι υπόλοιποι μαζί», τότε ο Ολυμπιακός και τα στελέχη του δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, ενώ η διαφορά είναι μόλις 2 απ’ την ΑΕΚ που είχε απουσιάσει ισάριθμα έτη απ’ τη μεγάλη κατηγορία.

Η προπαγάνδα, η διαφήμιση, η προσπάθεια συσπείρωσης του κόσμου του Ολυμπιακού, απόλυτα κατανοητά και συνηθισμένα. Μέχρι και δικαιολογημένα, καθώς κατανοεί ο καθένας πως η ψυχολογία των οπαδών που περιμένουν μεταγραφάρες και τις βλέπουν στη Νότιγχαμ, προπονητάρες και τους έρχεται ο Κορμπεράν, πρέπει να ανέβει.

Απλά ας υπάρξει κάποια συνεννόηση που σε αυτό το σύστημα είναι κι εύκολη. Μέσα σε λίγες ώρες δεν μπορούν να ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για τους ελληνικούς τίτλους και διαφορετικά για την Ευρώπη.

Πηγή: sdna.gr