Η συμβουλή του Φερνάντο Γκονζάλες στον Τσιτσιπά

O Φερνάντο Γκονζάλες, πρώην Νο.5 στον κόσμο, θεωρεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει περιθώρια βελτίωσης και πως μπορεί να βάλει περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι του, λόγω του baψkhand με το ένα χέρι. 

«Ο Τσιτσιπάς είναι μεγάλος μαχητής και μπορεί να βελτιωθεί», είπε στο SDNA ο 41χρονος Χιλιανός, φιναλίστ του Australian Open 2007, όταν τον ρωτήσαμε για τον 23χρονο τενίστα. «Παίζει backhand με το ένα χέρι και μπορεί να ανακατέψει λίγο περισσότερο τα πράγματα με το slice, με το top spin backhand. Σε κάποιες στιγμές του αγώνα πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό, για να εκπλήξεις τον αντίπαλό σου. Ακόμα και αν είσαι προβλέψιμος, αν το κάνεις σχεδόν τέλεια είσαι εντάξει. Αν ήμουν εκείνος, θα χρησιμοποιούσα περισσότερο το slice. Οι περισσότεροι δεν το χρησιμοποιούν, αν αλλάξει το pace και το ύψος της μπάλας είναι πολύ καλό σε αυτό το επίπεδο».

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά, ο Γκονζάλες φαίνεται να είναι φαν του Γιάνικ Σίνερ. «Μου αρέσουν πολύ ο Αλκαράθ και ο Σίνερ. Τον Σίνερ τον βλέπω εδώ και δύο χρόνια. Από τότε που τον πρωτοείδα άρχισα να τον παρακολουθώ, διότι έχει πολλή φυσική δύναμη, σαν τον Σάφιν. Ακόμα και αν δεν βάλει προσπάθεια, μπορεί να χτυπήσει την μπάλα πολύ δυνατά. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια μεγάλη καριέρα, σε μεγάλα ματς. Ξέρω ότι είναι επαγγελματίας, πολύ συγκεντρωμένος. Μπορεί να είναι ένας από τους νέους πρωταθλητές σλαμ. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει τίτλο, αλλά δεν ξέρω πότε. Και ο Αλκαράθ το ίδιο».

Όσο για τον... πολυσυζητημένο Κύργιο; «Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, αλλά οι φίλαθλοι θέλουν κάτι διαφορετικό. Είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. "Παίζει" με αυτά που λέει και κάνει. Και όλα αυτά που κάνει τα χρησιμοποιεί υπέρ του, δεν είναι εναντίον του».

Πηγή: sdna.gr