Πότε θα αγωνίζονται οι ευρωπαίοι και το ενδεχόμενο αναβολής αγώνα

Για το πώς θα διεξάγονται οι αγώνες των ομάδων μας που θα συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό όμιλο, ενημέρωσε η ΚΟΠ, μέσω της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, σε περίπτωση αγώνα ομάδας που λαμβάνει μέρος στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα UEFA θα ισχύουν τα πιο κάτω:

-Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Τρίτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Παρασκευή και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα.

-Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Τετάρτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Κυριακή ή Δευτέρα.

-Σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός αγώνας θα διεξαχθεί Πέμπτη, ο αγώνας του Πρωταθλήματος που προηγείται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Σάββατο ή Κυριακή και ο αγώνας του Πρωταθλήματος που έπεται του Ευρωπαϊκού αγώνα θα διεξάγεται Δευτέρα.

-Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-offs των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-offs θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

-Aν υπάρχουν άλλοι αγώνες που επηρεάζονται από την ανακατάταξη των αγώνων λόγω Ευρωπαϊκών Υποχρεώσεων οι αγώνες αυτοί θα μετακινούνται κατά την κρίση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να διεξαχθούν σε άλλη μέρα και /ή ώρα.