Οπαδός της Βασιλείας χάθηκε στο Μεάτσα και γύρισε σπίτι του μετά από 11 χρόνια

Είναι δυνατόν ένα ταξίδι στο εξωτερικό για χάρη της αγαπημένης σου ομάδας να σε κρατήσει μακριά από την πατρίδα του για πάνω από μία δεκαετία. Όσο αδιανόητη και αν ακούγεται η παραπάνω πρόταση, ένας φίλος της Βασιλείας, ονόματι Ρολφ Μπαντλ, έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του πως του συνέβη ένα τέτοια πράγμα. 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε το 2015, δήλωσε πως κατά τη διάρκεια αγώνα της Βασιλείας με την Ίντερ στο "Μεάτσα" για τα προκριματικά του Champions League, στις 24 Αυγούστου 2004, πήγε κάποια στιγμή στην τουαλέτα και το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί και να μη μπορέσει να βρει ποτέ το δρόμο προς την εξέδρα των φιλοξενουμένων.

Η ήττα της ομάδας του με σκορ 4-1 ήταν ουσιαστικά το λιγότερο άσχημο που του συνέβη εκείνο το βράδυ, με τη συνέχεια να τον βρίσκει να περιπλανιέται στους δρόμους του Μιλάνου και να κοιμάται σε παγκάκια, με κόσμο να τον λυπάται και να του αφήνει φαγητό και τσιγάρα.

"Είχα μόλις 20 ευρώ στην τσέπη και δεν είχα τηλέφωνο να πάρω κάποιον, οπότε απλά γυρνούσα στο Μιλάνο. Κάποιος μου έδωσε μάλιστα ένα sleeping bag για κοιμάμαι σε παγκάκι.

Ο λόγος που δεν ενημερώθηκε κάποιος από τους συγγενείς για να με αναζητήσει ήταν πως επί δύο χρόνια πριν από το ταξίδι στο Μιλάνο, ήμουν σε κλινική αποτοξίνωσης, έχοντας αντιμετωπίσει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Αφού αποφάσισα να μείνω στην Μιλάνο άρχισα να επισκέπτομαι συχνά την τοπική βιβλιοθήκη και να πηγαίνω στις δημόσιες τουαλέτες για να κάνω μπάνιο μία φορά την εβδομάδα. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος για μένα για να πάω σπίτι. Απολάμβανα την ελευθερία του Μιλάνου", δήλωσε στην συνέντευξή του ο Μπαντλ.

Όσο για το πώς πήρε την απόφαση να επιστρέψει; Μετά από ένα ατύχημα στο πόδι που είχε, έγινε αντιληπτό από τις ιατρικές αρχές της Ιταλίας πως δεν είχε ιατρική ασφάλιση, για να έρθουν σε επικοινωνία με τον Ελβετό πρόξενο και να μεσολαβήσει ώστε να γυρίσει στην πατρίδα του.

Πηγή: sport24