Έτσι έγινε η ανατροπή με Κουέστα-Πήγε να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ και άλλαξε γνώμη

Στο ναυάγιο της μεταγραφής του Χουλιάν Κουέστα στον ΑΠΟΕΛ, αναφέρονται τα Μέσα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ένα τηλεφώνημα του τεχνικού του Άρη, Χερμάν Μπούργος, ήταν αρκετό για να τον μεταπείσει. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sportime «όσοι τον έχουν γνωρίσει κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, επαγγελματία που έχει αγαπήσει το κλαμπ! Από τους λίγους που έπαιζε ακόμα και σπασμένο πλευρό, για να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τους στόχους τους και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ένας από τους λόγους που ο Κουέστα ξέσπασε σε κλάματα με τη νίκη επί της ΑΕΚ. Ο άλλος λόγος ήταν ότι ήξερε ότι έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι στο Βικελίδης! Αν και οι δύο πλευρές είχαν κάνει μια κουβέντα για ανανέωση, δεν συνεχίστηκε.

Φτάνουμε στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στα Γιάννινα. Κουέστα και Καρυπίδης συναντιούνται, αλλά δεν γίνεται καμία συζήτηση για νέο συμβόλαιο. Εν τω μεταξύ, ο ΑΠΟΕΛ τον «πολιορκεί». Του έχουν ζητήσει να περάσει εργομετρικά πολύ πριν το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά ο Ισπανός εξαιτίας του τραυματισμού του στα πλευρά, αρνείται, μεταφέροντας τα διαδικαστικά για μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Η αποστολή του Άρη επιστρέφει από τα Γιάννενα και ο Κουέστα αποκαλύπτει στους συμπαίκτες του ότι έχει ήδη αεροπορικά εισιτήρια στα χέρια του και σε δύο μέρες θα «πετούσε» για Κύπρο για να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ».

Το τηλέφωνο του Μπούργος

Στη συνέχεια το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Κουέστα βρέθηκε στην Κύπρο για να τελειώσει τη μεταγραφή του, αλλά πριν τις υπογραφές χτύπησε το τηλέφωνο του.

«Ήταν ο Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντίνος τεχνικός του ζητάει να μην υπογράψει, τον ενημερώνει ότι η εισήγηση του είναι να παραμείνει στην ομάδα και τον ενημερώνει ότι η διοίκηση θα του καταθέσει επίσημη πρόταση. Οπερ και εγένετο. Ο Καρυπίδης τον βάζει στο αεροπλάνο για να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. Η αρχική πρόταση δεν τον ικανοποιεί αρχικά, αλλά δεν είναι και μακριά από τα «θέλω» του Κουέστα.

Ο Χουλιάν Κουέστα το πρωί της περασμένης Πέμπτης μπήκε στα γραφεία της ΠΑΕ. Πρόθεση του Καρυπίδη με τον οποίο υπάρχει ανοιχτή γραμμή. Ο ιδιόκτητής της ΠΑΕ θέλει να τον ανανεώσει και οι διαπραγματεύσεις δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί το σημείο επαφής. Μετά από κάποιες ώρες, ο Κουέστα αποδέχεται την τρίτη πρόταση που του γίνεται και υπογράφει νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη, με τις απολαβές του για την επόμενη διετία να φτάνουν μαζί με τα μπόνους, τις 500 χιλιάδες ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ