Τεράστια επιτυχία για τον Κοντίδη-Αργυρός στο Μεξικό

Άλλο ένα μετάλλιο στο πλούσιο παλμαρέ του, πρόσθεσε  ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser του Μεξικό.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης ξεκίνησε από την τρίτη θέση στην τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας έξι θέσεις, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Καταλαμβάνοντας μια πέμπτη και μια δωδέκατη θέση, ξεπέρασε τον δεύτερο στη βαθμολογία και περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Saunders, κατακτώντας το αργυρό νετάλλιο με 68 βαθμούς ποινής. Το χρυσό κατέκτησε ο Bernaz με 51 βαθμούς ποινής, ενώ τρίτος έμεινε ο Κροάτης Jurisic με 75 βαθμούς ποινής.

Σημειώνεται ότι ο Jurisic ανήκει στην προπονητική ομάδα του Κοντίδη και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προετοιμαστεί στην Κύπρο, μαζί και με άλλους αθλητές παγκόσμιου επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο του 32χρονου ιστιοπλόου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τα back2back χρυσά το 2017 και 2018 και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά της καριέρας του.

Ο Κοντίδης, είχε πάρει τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres επιβεβαιώνοντας ότι τη δεδομένη στιγμή είναι ο καλύτερος ιστιοπλόος του κόσμου, όπως δείχνει και το Νο1 που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη. 

  •