O δυνάστης του Champions League και το αδιανόητο ρεκόρ παικτών της Ρεάλ

«Μίδας» Κάρλο Αντσελότι. Επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την παραίτηση του Ζινεντίν Ζιντάν και την οδήγησε και πάλι από το χέρι στην κορυφή της Ευρώπης. Η Βασίλισσα πανηγυρίζει το 14ο τρόπαιο της μεγαλειώδους ιστορίας της, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Παρισιού και ο Καρλέτο απολαμβάνει πια το ρεκόρ σε κατακτήσεις, φτάνοντας τα τέσσερα τρόπαια!

Κανείς άλλος δεν είχε σημειώσει περισσότερες μέχρι πρότινος. Ο Ιταλός τεχνικός άνοιξε τον λογαριασμό του το 2003 (Μίλαν - Γιουβέντους) και διπλασίασε τα τρόπαια ως προπονητής των Ροσονέρι το 2007 στον τελικό της Αθήνας, και πάλι κόντρα στη Λίβερπουλ. Το 2014 έπιασε τις τρεις κατακτήσεις, αυτή τη φορά στον πάγκο των Μερένγκες και τον τελικό της Λισαβόνας κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Δεν το πιστεύω! Είχαμε φανταστική σεζόν»

Ο Ιταλός προπονητής, μετά τη νίκη στο Παρίσι κόντρα στη Λίβερπουλ και μια ακόμα κορυφή στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η ισπανική ομάδα υπέφερε αρκετά κόντρα στους Άγγλους, όμως τόνισε ότι η κούπα της άξιζε.

«Δεν το πιστεύω! Είχαμε φανταστική σεζόν, τα καταφέραμε καλά. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, υποφέραμε πολύ, περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν καλύτερα τα πράγματα. Νομίζω στο τέλος, έτσι όπως παίξαμε, αξίζαμε να κερδίσουμε αυτή τη διοργάνωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι κι εγώ ρέκορντμαν!», ήταν τα λόγια του.

Μυθική επίδοση για εννιά παίκτες της Ρεάλ

Την ίδια ώρα, μια μυθική επίδοση κατέγραψαν εννιά ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την κατάκτηση του Champions League.

Συγκεκριμένα, με τον θρίαμβό τους κόντρα στη Λίβερπουλ 9 παίκτες των Μαδριλένων έφτασαν τις 5 κατακτήσεις Champions League.

Ο λόγος για τους Καρίμ Μπενζεμά, Γκάρεθ Μπέιλ, Ντάνι Καρβαχάλ, Κασεμίρο, Ίσκο, Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Νάτσο και Τόνι Κρόος.

Ο τελευταίος μπορεί να «απουσίαζε» το 2014, όμως είχε κατακτήσει το τρόπαιο μία χρονιά νωρίτερα (2013) ως παίκτης της Μπάγερν. 

Πηγή: sdana.gr/gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: