Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι με ανατροπή θαύμα σε πέντε λεπτά

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε από την κόλαση του 0-2 στο 76ο λεπτό, στον παράδεισο του 3-2 πέντε λεπτά αργότερα και με ασύλληπτο τρόπο κατέκτησε το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το 4ο τα τελευταία 5 χρόνια!

Τέτοιο σενάριο ούτε το ιδιοφυές μυαλό του Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν θα μπορούσε να σκαρφιστεί. Ένα φινάλε ακραίο, ανατρεπτικό, σχεδόν εξωπραγματικό.

Όσοι περίμεναν ένα διαδικαστικό τέλος και δύο εύκολες ήττες για τις αδιάφορές Γουλβς και Άστον Βίλα, προφανώς λησμόνησαν ότι μιλάμε για Αγγλία, την χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο.

Αμφότερες έπαιξαν με λύσσα λες και αυτές κυνηγούσαν το πρωτάθλημα κι όχι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι λύκοι έριξαν την πρώτη δαγκωνιά νωρίς. Μετά από λάθος εκτίμηση του Κονατέ σε βολέ του Ζοσέ Σα, ο Πέδρο Νέτο έκανε σε κενή εστία το 0-1 (3’), μετά από σέντρα ακριβείας του Χιμένες.

Την ίδια ώρα στο Έτιχαντ, η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε πνιγμένη στο άγχος. Μονότερμα χωρίς ουσία, μέχρι που κι εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ. Στην πρώτη αντεπίθεση της Άστον Βίλα, ο Κας με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έκανε κι εκεί το 0-1 (37’).

Μόνο που στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ είχε ισοφαρίσει με τον Μανέ μετά από ιδιοφυή πάσα του Τιάγκο Αλκάνταρα (24’, 1-1) και ουσιαστικά ήθελε ένα γκολ για να κλέψει τον τίτλο.

Μόνο που αυτό δεν έμπαινε με τίποτα. Ο Ζότα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα της επανάληψης, το τέρμα του Μανέ (50’) δεν μέτρησε ποτέ ως οφσάιντ, ενώ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κλοπ έριξε μέσα τον Σαλάχ, αποζητώντας λύτρωση.

Στο Ετιχαντ τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο σκούρα για την Μάντσεστερ Σίτι. Οι πολίτες πίεζαν, αλλά έπαιζαν με απόγνωση, χωρίς καθαρό μυαλό. Γλίτωσαν το 0-2 σε καθαρό τετ-α-τετ του Γουάτκινς, όμως αυτό ήρθε με πανέμορφη ατομική προσπάθεια του Κοουτίνιο (69’), ο οποίος έκανε το 0-2 και έδειχνε έτοιμος να χαρίσει το πρωτάθλημα στην πρώην ομάδα του.

Η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε έτοιμη για την αυτοχειρία του αιώνα, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Το γρήγορο 1-2 από τον Γκιντογάν (76’), που ήρθε ως αλλαγή αμέσως μετά το 0-2 για να παίξει φορ, άλλαξε όλη την ενέργεια του ματς, οι πολίτες κατασκήνωσαν στην αντίπαλη εστία και πήραν το Όσκαρ ανατροπής.

Με συρτό πλασέ από το ύψος της περιοχής, ο Ρόδρι έκανε το 2-2 (78’) και τρία λεπτά αργότερα, ξανά ο Γκιντογάν έστειλε τους οπαδούς της Σίτι στα ουράνια με το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του που έκανε το 3-2 (81’).

Την ίδια ώρα στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ βρήκε αυτό που έψαχνε, αλλά πλέον η κατάσταση είχε φύγει από τα χέρια της.

Τα γκολ του Σαλάχ (84’) και Ρόμπερτσον (89’) είχαν πια μόνο τυπική σημασία, αφού το 3-1 δεν αρκούσε πια στην ομάδα του Κλοπ, που έχασε το πρωτάθλημα με ένα βαθμό διαφορά (93 έναντι 92) και στρέφει πλέον το βλέμμα της στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: sdna