Ποιος «πράσινος» μπορεί να τινάξει την μπάνκα με μεταγραφή στο εξωτερικό

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει μετά από αρκετά χρόνια να κάνει μια πολύ καλή σεζόν που έχει θετικό πρόσημο, αφήνοντας προσδοκίες για την επόμενη. 

Οι Πράσινοι δεν είναι απλά πιο βελτιωμένη ομάδα στη Super League, ειδικά με την  παρουσία τους στα play off, αλλά κατάφερε να προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 5 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή κέρδισε το Κύπελλο, την πρώτη κούπα μετά το 2014.

Όπως ακούγεται ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση και να αυξήσει το μπάτζετ, ενώ γίνεται λόγος για τουλάχιστον 9 μεταγραφές που θα κάνει την ομάδα πιο ανταγωνιστική και στόχο να χτυπήσει τον Ολυμπιακό.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στον Παναθηναϊκό δεν θα κοιτάξουν και μια μεγάλη πώληση, πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Παίκτες που αυτή τη στιγμή μπορούν να φέρουν τέτοια χρήματα στους Πράσινους είναι ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Όσον αφορά τον νεαρό φορ είναι πιο δύσκολο να αποχωρήσει, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο το «Τριφύλλι» αρνήθηκε σημαντική πρόταση, πάνω από 1 εκατομμύριο, ενώ ο Γιοβάνοβιτς τον θεωρεί υπερπολύτιμο.

Το πράγματα για τον Αλεξανδρόπουλο φαίνεται ότι είναι λίγο διαφορετικά, με τον ίδιο να μην λέει όχι σε μια καλή πρόταση από το εξωτερικό. Ο νεαρός χαφ δεν φαίνεται να έχει πείσει τον Σέρβο τεχνικό ώστε να είναι στην βασική ενδεκάδα, όντας στη… σκιά του Πέρεθ όλη τη χρονιά, ενώ παράλληλα θέλει σίγουρα να πιέσει ώστε να πάρει ένα καλύτερο συμβόλαιο, μιας και σήμερα παίρνει κοντά στα 20.000 ευρώ τον χρόνο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αλεξανδρόπουλος είναι πολύ δυνατός μανατζερικά, με τον Πασχάλη Τουντούρη να είναι αυτός που τον εκπροσωπεί και όπως ακούγεται ομάδα από την Ολλανδία ετοιμάζει πολύ δυνατή πρόταση για τον αποκτήσει. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο ατζέντης του ταλαντούχου μέσου πριν έναν χρόνο είχε στείλει τον Δουβίκα στην Ουτρέχτη, με τον Βόλο να βάζει στην… τσέπη 1,2 εκατομμύρια ευρώ.