Μάχη μέχρι τέλους για το Champions League-Τα πιθανά σενάρια

Μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή, για ένα εισιτήριο για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Oι τρεις ομάδες που διεκδικούν τη 2η θέση, είναι ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και η Ανόρθωση. 

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ εάν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη 2η θέση, έχουν εξασφαλισμένη παρουσία στη διοργάνωση του Conference League. Παράλληλα, η Ανόρθωση σε περίπτωση που ηττηθεί από τον Άρη, μένει εκτός Ευρώπης. 

Η βαθμολογία

1. Απόλλωνας 58

2. ΑΠΟΕΛ 52

3. ΑΕΚ 51

4. Ανόρθωση 49

5. Άρης 47

6. Πάφος 43

Τα παιχνίδια

  • Απόλλων-ΑΕΚ
  • Πάφος-ΑΠΟΕΛ
  • Ανόρθωση-Άρης

Τα σενάρια

Σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ φύγει με το διπλό από την Πάφο, δεν θα τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ωστόσο σε περίπτωση που μείνει στην ισοπαλία, κινδυνεύει να τον προσπεράσει στη βαθμολογία η ΑΕΚ, νοουμένου ότι θα κερδίσει τον Απόλλωνα.

Επιπλέον, ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ο ΑΠΟΕΛ να ηττηθεί από την Πάφο και την ίδια ώρα η ΑΕΚ να μείνει στην ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Τότε, θα υπάρχει ισοβαθμία ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, ωστόσο στη βαθμολογία θα υπερτερούν οι γαλαζοκίτρινοι καθώς κέρδισαν δύο φορές την ομάδα της Λάρνακας, ενώ δύο παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. 

Από την πλευρά της, ένα άλλο σενάριο το οποίο επιθυμεί η ΑΕΚ, είναι η ίδια να κερδίσει τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και ο ΑΠΟΕΛ να ηττηθεί από την Πάφο. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα της Λάρνακας θα βρεθεί στη 2η θέση.

Το τέταρτο σενάριο, είναι να ηττηθούν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ και η Ανόρθωση να επικρατήσει του Άρη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ομάδα της Αμμοχώστου θα σκαρφαλώσει στη 2η θέση και θα ισοβαθμεί με τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο  θα υπερτερεί στη βαθμολογία λόγω καλύτερης συγκομιδής στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει αστέρια ο Απόλλωνας-Η βουτιά στα εκατομμύρια και τα εγγυημένα έσοδα