powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Σοκολατάκια με πορτοκάλι και φουντούκια

Ο τέλειος συνδυασμός Συντάγη από: chef Σάββας Μαππούρας

 

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
  • 60 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και 50 γρ. χυμό)

Επικάλυψη

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε
  • κομμάτια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο δοχείο (20x12 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • επιφάνεια κοπής
  • μπολ
  • πιρούνι
  • δίσκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ορθογώνιο δοχείο (20x12 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τη μεζούρα και λιώστε 10 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε 60 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 5 λεπτά/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Μεταφέρετε στο δοχείο που έχετε ετοιμάσει, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε στην κατάψυξη για 1 ώρα να πήξει. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. 5 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος, συνεχίστε με την επικάλυψη.

Επικάλυψη

Βήμα 1

Καλύψτε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Ενεργοποιήστε τη ζυγαριά, αφαιρέστε 100 γρ. σοκολάτα από τον κάδο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, λιώστε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. Εν τω μεταξύ, ξεφορμάρετε τη γέμιση σε επιφάνεια κοπής και κόψτε σε 36 ίσα κομμάτια.

Βήμα 4

Προσθέστε τα 100 γρ. αλεσμένη σοκολάτα, που έχετε αφήσει στην άκρη και λιώστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βουτήξτε μέσα, ένα-ένα τα κομμάτια της γέμισης και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τοποθετήστε πάνω στο δίσκο που έχετε ετοιμάσει.

Βήμα 6

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξουν, πριν σερβίρετε.

Συμβουλές

-Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με άλλο ξηρό καρπό.

-Εάν θέλετε, μπορείτε, όταν πήξει το μείγμα σοκολάτας με τα φουντούκια, να τα πλάσετε σε μικρές μπαλίτσες και μετά να τις περάσετε από τη μαύρη σοκολάτα.

;