powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Κριθαρότο με καπνιστό τυρί

Ισορροπία γεύσεων! Συνταγή από: Χρύσω Χαραλαμπίδη

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. τυρί καπνιστό
  • 800 γρ. νερό
  • 50 γρ. μανιτάρια Porcini, αποξηραμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. κριθαράκι
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 5 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καπνιστό τυρί και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 800 γρ. νερό, 50 γρ. μανιτάρια Porcini και ζεστάνετε 5 λεπτά/80°C/ταχύτητα 1. Αδειάστε σε ένα μπολ (το νερό μαζί με τα μανιτάρια) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 40 γρ .κρεμμύδι, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 4

Σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 220 γρ. κριθαράκι και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 30 γρ. λευκό κρασί και μαγειρέψτε 1 λεπτό/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε το νερό με τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 5 γρ. αλάτι και με τη βοήθεια της σπάτουλας, "ξύστε" τον πάτο του κάδου. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 8

Μεταφέρετε το κριθαρότο σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε 50 γρ. βούτυρο και το τυρί που αφήσατε στην άκρη. Ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

;