ΒΙΝΤΕΟ: Δόξα(σε) VAR και πήρε το τρίποντο η ΑΕΛ-Πέναλτι, αυτογκόλ και ανατροπές

Καθοριστικές ήταν οι παρεμβάσεις του VAR στο Τσίρειο, το οποίο σε τρεις περιπτώσεις ανέτρεψε τα δεδομένα, με την ΑΕΛ και τη Δόξα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 2-2. Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά και το δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας μέσα σε περίπου δεκαπέντε λεπτά να πάρει εκ νέου προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι το τελικό σφύριγμα, παίρνοντας έτσι τους τρεις βαθμούς από τη Δόξα. 

Η ΑΕΛ, έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της, αφού στο μόλις πέμπτο λεπτό ο Μαρόσα πέτυχε γκολ, ανοίγοντας το σκορ, ωστόσο το VAR έκοψε τη χαρά τους. 

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο VAR, ο Μαρόσα έκανε κοντρόλ με το χέρι του, με τον Γιώργο Νικολάου να στέλνει «σήμα» στον Θεουλή, ο οποίος ακύρωσε το γκολ. 

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα 18ο λεπτό, μετά από παρέμβαση του VAR ο Θεουλής σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ, για χέρι του Κυριάκου στην περιοχή, με τον Μαρόσα να πετυχαίνει το 1-0 από τα ένδεκα βήματα και τον Σισκόφσκι να μην αντιδρά. 

Ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση της Δόξας, η οποία δύο λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Εμπραλίτζε, ο Σάσι πήρε την κεφαλιά. και η μπάλα αφού χτύπησε στον Μιλιντσεάνου, κατέληξε στα δίκτυα.

Στο 28ο λεπτό, η ΑΕΛ πήρε ξανά προβάδισμα (2-1) με τον Μιλιντσεάνου, μετά από παρέμβαση του VAR, καθώς ο Καραμανώλης απομάκρυνε την μπάλα, ωστόσο από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως ήταν γκολ. 

Δύο λεπτά αργότερα, η Δόξα ισοφάρισε ξανά, με τον Σαντίκ να κάνει το 2-2. Ο Εμπραλίτζε έδωσε στον Ασαμόα, αυτός έστρωσε στον Φινλανδό, που με συρτό δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Μέγερι.

Δυναμικά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ, η οποία στο 63ο λεπτό πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Μιλιντσεάνου, με σουτ από κοντά, με την μπάλα όμως να κοντράρει στον Κέρλα. Η ΑΕΛ κατάφερε να κρατήσει το σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα, με την Δόξα αυτή τη φορά να μην καταφέρνει να αντιδράσει. 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Σάντος (86′ Αντωνίου), Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Ριστέφσκι, Μαζάν (46′ Τόρες), Παπαφώτης (75′ Ρέινολντς), Έουλερ, Μπαλντέ (46′ Ριέρα), Μαρόσα, Μιλιντσεάνου (82′ Μάιντεβατς).

Δόξα (Ηλίας Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Μέσκα, Σαϊθ (74′ Τιντζιανί), Κέρλα, Καραμανώλης, Χ. Κυριάκου (34′ Κοβάσεβιτς), Αντάμοβιτς (74′ Ντρολέ), Ασαμόα, Εμπραλίτζε, Σάσι (61′ Ντίας), Σαντίκ.

Σκόρερ: Μαρόσα 18′ (πεν.), Μιλιντσεάνου 28′, 63′ / Μιλιντσεάνου (αυτ.) 21′, Σαντίκ 36′

Κίτρινες: Μαρόσα / Ασαμόα, Σάιθ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.