LIVE: Παραμένει το 0-0 στο Λεμεσιανό ντέρμπι, με δέκα η ΑΕΛ

Λεμεσιανό ντέρμπι διεξάγεται στο Τσίρειο στάδιο, για τους «16» του κυπέλλου Coca Cola, σε ένα αγώνα που οι δύο ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Απόλλωνας που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ψάχνει τη διάκριση και στο θεσμό του κυπέλου, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ που έχασε το τρένο για τον τίτλο, στοχεύει στην κατάκτηση του κυπέλλου για να κλείσει τη χρονιά της με ιδανικό τρόπο.

Το προφίλ του αγώνα:

Φοβισμένα μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, οι οποίες είχαν ως στόχο να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και ακολούθως να επιτεθούν. 

Ο Απόλλωνας, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα του Μέγερι, όμως η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ στάθηκε εξαιρετικά και δεν επέτρεψε στους επιθετικούς των γαλάζιων να απειλήσουν την εστία του τερματοφύλακά τους.

Από την άλλη, η ΑΕΛ προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ωστόσο η εστία του Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση.

Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, η ΑΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Μάνουελ Τόρες.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, έπεσε με προτεταμένες τις τάπες στον Χαμάς, χτυπώντας τον επικίνδυνα ψηλά στο πόδι, με τον διαιτητή Νεοκλέους να του δείχνει κίτρινη κάρτα.

Παρόλα αυτά, ο διαιτητής κλήθηκε στο VAR και αφού είδε σε επαναληπτική προβολή τη φάση, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

Oι ενδεκάδες:

Απόλλων: Α.Γιοβάνοβιτς, Β.Γιοβάνοβιτς, Νταμπό, Ψύχας, Χαμάς, Χάμπος, Φιλιώτης, Αλμπάνης, Γιάνγκα, Νόγιοκ, Κολ

ΑΕΛ: Μέγερι, Τεσέιρα, Νταβόρ, Ρεϊνολντς, Τσέποβιτς, Σάντος, Τόρες, Ριέρα, Έουλερ, Μαζάν, Ριστέφσκι