Ζλάταν: Η γυμναστική και η διατροφή που τον διατηρούν με τέτοιο σώμα στα 40 χρόνια

Κάποτε δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί ότι είναι εφικτό να είσαι 40 ετών και να παραμένεις ποδοσφαιριστής. Κι όσοι λίγοι το κατάφερναν, αποφάσιζαν -στις περισσότερες των περιπτώσεων- να κατέβουν επίπεδο. Να παίξουν σε μικρότερες ομάδες, μικρότερες κατηγορίες, μικρότερα πρωταθλήματα. Εκεί όπου οι απαιτήσεις ήταν λιγότερες και μπορούσαν να αντεπεξέλθουν παρά την… προχωρημένη ηλικία τους.

Αυτό, όμως, είναι κάτι που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Οι ποδοσφαιριστές, πλέον, μπορούν να παρατείνουν την καριέρα τους, να αντέξουν για περισσότερα χρόνια. Και ένας από αυτούς που το αποδεικνύουν, είναι ο Σουηδός άσος της Μίλαν.

Στα 40 του χρόνια ο Ιμπραΐμοβιτς πρωταγωνιστεί στη Serie A. Πώς το καταφέρνει; Σίγουρα όχι μόνο με το ταλέντο. Αυτό προφανώς και είναι απαραίτητο, αλλά σε πιο μικρές ηλικίες. Μετά τα 35, δεν αρκεί αυτό.

Το πιο σημαντικό από αυτή την ηλικία κι έπειτα είναι να αντέχει το σώμα. Και το σώμα του Ζλάταν αντέχει γιατί πάντα το πρόσεχε. Και εξακολουθεί να το προσέχει. Τόσο πολύ, ώστε να τρώει καθημερινά… 8 αμύγδαλα. Αυτό ήταν κάτι που είχε αρχίσει στη Γιουβέντους, τη διετία 2004-06, έπειτα από συμβουλή του διατροφολόγου της. Και ο αριθμός «8» είχε προκύψει σε σχέση με το ύψος του και τα κιλά του.

Αυτά, τα κιλά δηλαδή, πρέπει να είναι πάντα από 92 ως 94. Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ξεφύγει από αυτό. Ούτε πιο κάτω, ούτε πιο πάνω. Και τα καταφέρνει ακολουθώντας σταθερά τη διατροφή του, τη δίαιτά του. Καθημερινά ο Σουηδός τρέφεται με λευκά κρέατα και φρέσκα λαχανικά, ενώ καταναλώνει και υδατάνθρακες. Το μεγαλύτερο μέρος των οποίων το παίρνει από δημητριακά ολικής αλέσεως.

Δεν είναι μόνο η διατροφή, όμως, αυτό που βοηθάει τον Ιμπραΐμοβιτς να παραμένει μάχιμος σε αυτή την ηλικία. Είναι και η τεράστια προσοχή που δίνει στο σώμα του, στους μύες του, μέσω των πολεμικών τεχνών.

Πάντα άρεσαν στον Ιμπραΐμοβιτς και αυτό δεν έχει αλλάξει. Καθημερινά ο Ζλάταν εξασκείται στο τάε κβο ντο, χωρίς όμως να παραβλέπει την υπόλοιπη γυμναστική. Γυμναστική με περιστροφές μπάλας, με σχοινιά μάχης υψηλής έντασης κλπ. Ένα πρόγραμμα που ο Σουηδός, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, είχε αποκαλύψει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: sdna.gr