Θέλει να... καθαρίσει από νωρίς τον Ολυμπιακό και να πάρει την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ

Από το πρώτο παιχνίδι θέλει να κάνει ξεκάθαρη την υπόθεση πρόκρισης ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος φιλοξενεί τυπικά τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Coca-Cola. Οι γαλαζοκίτρινοι, μετά και διαδοχικά θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όπου κέρδισαν την Ομόνοια και τον Εθνικό αντίστοιχα, έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν το κλίμα στην ομάδα και να βλέπουν με θετικό μάτι τη συνέχεια.

Μάλιστα, μετά και τις προσθήκες των Έσελιγκ και Ζοάο Πέδρο, οι μεταγραφικές ματιές των πολυπρωταθλητών, φαίνεται να έχουν σταματήσει, καθώς δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι με το υφιστάμενο ρόστερ, εκτός και αν αλλάξουν τα πλάνα, μετά και τα προσεχές παιχνίδια που ακολουθούν με Ολυμπιακό στο Κύπελλο αλλά και με τον Άρη που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή. 

Πάντως, το παιχνίδι με την Ελαφρά Ταξιαρχία στη συνέχεια, κρίνεται ως κομβικό, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν στο στάδιο της πρωτεύουσας μια ομάδα που συνεχίζει αλάνθαστη πορεία στο πρωτάθλημα και φιγουράρει μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας συνολικά δέκα βαθμούς απόσταση από αυτή. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης, βρίσκεται στην κορυφή με 33 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ ακολουθεί στην 7η με 23 βαθμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον αγώνα με τους Ταξιάρχους, το πιο πιθανόν σενάριο να πραγματοποιήσουν και το ντεμπούτο τους με τη γαλαζοκιτρίνη φανέλα οι Έσελινγκ και Ζοάο Πέδρο, ενώ εκτός υπηρεσιών του Σωφρόνη Αυγουστή, θα βρεθεί ο Μουρτάζ Νταουσβίλι, αφού θα εκτίσει την ποινή των κίτρινων καρτών που συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τον Εθνικό στο Δασάκι. 

Από την άλλη, ο Λούκας Σόουζα πρόκειται να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά θα απουσιάσει στον επόμενο αγώνα με τη Δόξα, μαζί με τον Κβιλιτάια.  Όπως και να έχουν τα αγωνιστικά δεδομένα ωστόσο, η προσοχή των γαλαζοκιτρίνων, επικεντρώνεται στο επικείμενο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό για το πρώτο βήμα στη φάση των 16 του Κυπέλλου Coca-Cola.