Έβαλε το εμβόλιο της… εκτόξευσης ο Απόλλωνας και πιστεύει στο πρωτάθλημα

Με ψυχή, καρδιά και σθένος, ο Απόλλωνας κατάφερε να κάνει το δικό του παιχνίδι στο Τσίρειο Στάδιο για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, όπου επιβλήθηκε της Ομόνοιας με 2-0. Η ομάδα της Λεμεσού, αφού κατάφερε να αποσπάσει το πολύτιμο τρίποντο, σκαρφάλωσε στη 3η θέση συγκάτοικος με την ΑΕΚ πλέον στην 2η θέση, με 32 βαθμούς και μείον ένα από την κορυφή όπου φιγουράρει ο Άρης. 

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μέσα σε ένα ενενηντάλεπτο, ευχαρίστησε ουσιαστικά την αντίπαλό της για τα δώρα που της χάρισε, αφού τα γκολ ήρθαν από το αυτογκόλ του Χούμποτσαν στο 26', αλλά και το γκολ του Γιάνγκα στο 63', μετά φυσικά από τραγικό σφάλμα του Λέσιακς, ο οποίος έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τον τερματοφύλακα της ομάδας του Φαμπιάνο. 

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Απόλλωνας είναι αήττητος στο Τσίρειο από την Ομόνοια, από τις 9 Απριλίου του 2016, αφού σε σύνολο δέκα αγώνων, μέτρα εννέα νίκες και μια ισοπαλία, η οποία ήταν την περσινή χρονιά για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. 

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς ο Απόλλωνας είχε τη μεγαλύτερη υπεροχή, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος (64% έναντι 34%), κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ομόνοιας. Αξιοσημείωτες πάντως, ήταν οι ευκαιρίες των φιλοξενουμένων, ιδιαίτερα στο 40' με το σουτ του Ντίσκερουτ και με αυτό του Τζιωνή στο 41'. 

Έτσι μετά από τη σκληρή ήττα που έφερε ιδιαίτερο προβληματισμό στις τάξεις των πρασίνων, η Ομόνοια παραμένει στην 6η θέση και στους 24 βαθμούς, έχοντας εννέα βαθμούς από την κορυφή που βρίσκεται η Ελαφρά Ταξιαρχία. 

Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Απόλλωνα, εάν θα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, ώστε να σκαρφαλώσει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία και να αναρριχηθεί στην κορυφή που βρίσκεται ο συμπολίτης του Άρης, για να ελπίζει και για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος...

Τα νέα βαθμολογικά δεδομένα: