Σοκ στο 93' για την Ακτή Ελεφαντοστού, διέσυρε με τεσσάρα την Μαυριτανία η Τυνησία

Ένα απίστευτο λάθος του τερματοφύλακά της στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Σιέρα Λεόνε στοίχισε στην Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία κρατούσε στα χέρια της το τρίποντο και την πρόκριση στη «φάση των 16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά το τελικό 2-2 την αναγκάζει να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης η Ακτή, μπήκε δυνατά στον αγώνα και έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 12' με τον Κεσιέ να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Αυτό που δεν κατάφερε ο μέσος της Μίλαν, το κατάφερε ο Αλέ με την συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από μια υπέροχη ασίστ του Ζαχά. Η Σιέρα Λεόνε κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 55' με μια «βολίδα» του Καμαρά, ωστόσο η Ακτή βρήκε τον τρόπο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με όμορφο πλασέ του Πεπέ στο 65'. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωθεί με το 2-1 υπέρ της Ακτής, ήρθε ένα απίστευτο λάθος του γκολκίπερ της, Μπαντρά Σανκαρέ, για να χαρίσει στη Σιέρα Λεόνε τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ο Μουσά Καμαρά εκμεταλλεύτηκε την περίσταση «γράφοντας» το τελικό 2-2.

Δράση είχαμε και στον 6ο όμιλο, με την Τυνησία να παρουσιάζεται αποφασισμένη μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας της στη διοργάνωση κόντρα στο Μάλι και να διαλύει με το εμφατικό 4-0 την Μαυριτανία. Προηγήθηκε με 2-0 πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα με γκολ των Μαθλουθί (4') και Καζρί (9'), ολοκληρώνοντας τη... δουλειά με τρία ακόμα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Καζρί σκόραρε ξανά μετά από φανταστική ομαδική προσπάθεια στο 62' και στην αμέσως επόμενη φάση (66') ο Γιαζίρι διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Εμσακνί αστόχησε σε πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για την Τυνησία, η οποία πλέον βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από Γκάμπια και Μάλι. Βασικός αγωνίστηκε για την Μαυριτανία ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη, αλλά αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.