powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Κρήτης και έγινε αισθητός σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση έγινε στις 07:08 το πρωί και είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ.

4099969748798282 image

Το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα και συγκεκριμένα 34 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Άρβης ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 43 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα και με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5,7 Ρίχτερ. 

4099969617602282 image

«Υπάρχει μία γενική έξαρση στην περιοχή τον τελευταίο καιρό την οποία και παρακολουθούμε. Ο συγκεκριμένος σεισμός ανήκει στο ελληνολιβυκό τόξο ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα αν σχετίζεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά, στο cretapost, ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, αυτό θα φανεί από τα στοιχεία που θα συλλέξουμε και θα αναλύσουμε».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Promotional Rep NewsFeed
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;